Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče vychovávají 11 dětí a radí s šetřením: Za týden se u nich sní až 8 bochníků chleba!

Autor: jel - 
24. srpna 2022
19:40

Manželé Joanne (39) a Tommy (41) O’Rourkeovi ze severního Londýna vychovávají celkem 11 dětí. Jsou rodiče na plný úvazek a musí se otáčet, aby potomky uživili. Na sociálních sítích sdílejí tipy, jak ušetřit. Chtějí, aby děti měly plno vzpomínek, i když je třeba nemohou vzít na dovolenou do zahraničí. 

Dětská masérská terapeutka a řidič vysokozdvižného vozíku mají společně jedenáct dětí - Mitchella (19), Lauren (17), Joea (15), Riley (13), Regana (12) Tommyho (12), Ashley-Dean (10), Freddieho (8), Dannyho (6) Neave (4) a Brodie (2). Za jídlo rodina měsíčně utratí v přepočtu asi 20 tisíc korun. Za týden spotřebují až osm bochníků chleba a vypijí šest litrů mléka denně.

Pár na sociální síti sdílí s ostatními tipy, jak ušetřit. Jedná se především o recepty, ale i jiné nápady. Tommy a Joanne například letos nemohli dovolit vzít děti na dovolenou, vymysleli proto, že budou kempovat na vlastní zahradě.

„Bojujeme s finanční situací jako všichni ostatní. To, že je nás třináct, neznamená, že to máme těžší. Zjistili jsme ale, že pomáhá plánování,“ popsala máma pro Daily Mail.

Doplnila, že nakupují opravdu ve velkém a do zásoby, což také pomáhá. Manželé se střídají v tom, kdo připraví jídelníček na týden a kdo bude vařit. Každé z dětí má samozřejmě rádo něco jiného, je proto důležité to v týdnu vybalancovat tak, aby si každý nějaký den přišel na své. 

„Vymýšlíme i různé tématické večeře, stále máme nové nápady. V pátek je ale vždy pizza,“ doplnila Joanne. Přiznala, že původně chtěli jenom šest dětí, ale nakonec jich mají o trochu více. „Miluji naši velkou rodinu, máme tolik společných zážitků a vzpomínek,“ uzavřela maminka.

nika70 ( 24. srpna 2022 21:03 )

Jedna dcera se za svou rodinu evidentně stydí

Zobrazit celou diskusi