Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Aj, ta krajta! Obří had utekl chovateli, v noci se plazil po střeše domu. Odvážná seniorka ho sundala koštětem

Obyvatele jihoanglického městečka ohrožovala pět metrů dlouhá krajta.
Obyvatele jihoanglického městečka ohrožovala pět metrů dlouhá krajta.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: štt - 
28. srpna 2022
14:27

Nepříjemné probuzení čekalo na obyvatele jihoanglického městečka Eastleigh. Po střeše jednoho z řadových domů se plazil přes pět metrů dlouhý had. Nebojácná seniorka jej pomocí koštěte setřásla z okapu na zem. Do příjezdu majitele hada se o krajtu postarala místní chovatelka.

Plaz vyděsil spící sousedství v půl šesté ráno. „Nejdříve jsem si všimla něčeho zvláštního na střeše. Myslela jsem si, že je to plastová trubka, ale pak se začala hýbat,“ sdělila novinářům z deníku Metro dvaašedesátiletá Jenny Wawicková. Spící manžel jí nejprve nechtěl věřit a přemlouval ji, ať si jde taky lehnout.

Nebojácná žena tak vzala situaci sama do vlastních rukou. Zavolala na sousedy, zda na střeše jejího domu taky vidí hada. Ti jí domněnku potvrdili. S koštětem v ruce hada z okapu setřásla. Ten z výšky dopadl na kapotu hatchbacku zaparkovaného před domem.

Vzbuzení senioři poté zaklepali na dveře místní chovatelky s domněním, že zvíře patří jí. Sousedka sice sdělila, že žádného hada nepostrádá, ale o vystrašenou krajtu se postarala až do příjezdu jejího pravého majitele. Odhadla, že had mohl mít délku více jak pět metrů. Žena, která si nepřála být jmenována, dále novinářům sdělila, že hladoví hadi dokáží být pro lidi velice nebezpeční.

Uštknutí hadem je ve Velké Británii stále častější kvůli nárůstu počtu exotických domácích zvířat. Vědecká pracovnice Evie Buttonová pro novináře uvedla, že „hadi vynikají v úniku z terária“. „V loňském roce jsme přijali více než 1 200 hlášení o uniklých plazích,“ dodala.

Hadi jsou obecně aktivnější v teplejších letních měsících. Evie Buttonová dále upozornila, že chov exotických plazů je poměrně finančně, ale i časově náročný koníček. A každý, kdo uvažuje nad jeho chovem, by si měl před pořízením obstarat dostatek informací.

Skrhola ( 28. srpna 2022 14:54 )

"...had utekl..." Vzal nohy na ramena🐍🏃‍♂️🤣

Zobrazit celou diskusi