Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studentka (†24) se utopila v přímém přenosu: Sledující slyšeli její volání o pomoc!

Autor: štt - 
26. srpna 2022
11:16

Studentka zdravotnictví v Kanadě se rozhodla živě vysílat z motelového bazénu, kde se ubytovala. Hellen Nyabutová (†24) po chvíli zmizela ze záběru a bylo slyšet jen její zoufalé volání o pomoc. Pozůstalí uspořádali veřejnou sbírku, aby mohli dívku uložit v její rodné Keni.

Studentka zdravotnictví se natáčela v mělké části bazénu. Nejdříve odpovídala na dotazy svých diváků a poté odplavala mimo záběr. Po chvíli začala volat o pomoc a nakonec utichla, napsal deník Metro.

Živé vysílání přesto na facebooku pokračovalo ještě několik hodin dál, dokud se na obrazovce neobjevili další návštěvníci motelu. Plavci poté zavolali záchranku. Lékař jen potvrdil, co všichni tušili.

„Díval jsem se na to video. Nedokázal jsem zadržet pláč. Je to hrozné,“ sdělil pro CNN otec zemřelé. Ještě dva dny před náhlým úmrtím si spolu volali, jelikož šestapadesátiletý muž žije v keňském městě Kisii. Nyabutová, která na sociálních sítích vystupovala pod jménem Hellen Wendyová, měla pět sourozenců včetně mladšího bratra, který s ní žil v Kanadě.

„Hellen byla plná života. S vřelým úsměvem a okouzlujícím srdcem,“ napsal její bratr Enock v příspěvku na dobročiné stránce GoFundMe. Nyabutová pracovala jako pečovatelka v centru pro seniory v Ontariu. Zemřela v motelovém bazénu nedaleko města Collingwood.

Její rodina založila veřejnou sbírku, aby mohla zajistit převoz těla zpět do Keni. „Podle naší tradice má být člověk pohřben tam, kde se narodil,“ vysvětlil dále otec. V kampani se rodině již podařilo překonat stanovený cíl a vybrali v přepočtu necelý milion čtyři sta tisíc korun.

Video  Zkrácené video zachycuje dívčiny poslední okamžiky.  - The Kenyan Police
Video se připravuje ...

 

pupak_1 ( 28. srpna 2022 12:35 )

Že ve 24 letech neumí plavat, to bych ještě pochopil.
Ale že leze do hloubky i když neumí plavat a v bazénu je sama, to nechápu.
Za hloupost de platí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání