Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Karlu (68) z Karlových Varů zvěčnil Blesk s otcem iluzionistou: Rozsvěcel o ni žárovky!

Autor: Kateřina Moravcová - 
27. srpna 2022
05:00

Psal se rok 1993 a v karlovarském hotelu Thermal  vrcholil kouzelnický festival. Paní Karla Vegrichtová (68)  tam pomáhala svému otci Karlu Zobačovi (†77).  Při tom poskytla redaktorce Blesku rozhovor, na který dodnes ráda vzpomíná.

Paní Karla listuje v albu s rodinnými fotkami. Nachází tam nepřeberné množství snímků, na kterých je její otec coby fakír – iluzionista. „Tatínek pocházel z Brna. Jako náctiletý začínal u cirkusu. V roce 1946 odjel společně s maminkou na lázeňský pobyt do Karlových Varů a už tu spolu zůstali,“ vypráví rodinný příběh paní Karla.

Objížděli zábavy

Její otec řadu let působil v Divadle Divů a svou dceru angažoval na výpomoc místo své partnerky. „Poprvé jsem s ním vystupovala ve třinácti letech. Za vystoupení jsem dostávala až 40 korun. Objížděli jsme spolu kromě silvestrovských večírků a tanečních zábav i soutěže,“ vzpomíná.

Zapojená do sítě

Nejzajímavějším číslem bylo tzv. Duo Elektric, a právě o „zapojení do elektrické sítě“ vyprávěla před 29 lety na festivalu Magiáles Šary Vary paní Karla i redaktorce Blesku. „Tatínek mě pomocí klips, jež mi upevnil k nohám, zapojil do sítě. Pak o mne rozsvěcoval žárovky a zářivky,“ vysvětlila již tehdy, jak číslo probíhalo. Za své krásné dětství plné magických zážitků je svému otci, který v roce 2000 zemřel, dodnes velmi vděčná. A díky Blesku má na něj i věčnou památku.

Jak se přihlásit?

Tři společné dekády, to už je pořádný důvod k oslavě. Po celá léta je Blesk na vaší straně a někdy i vy na jeho stránkách. Našli jste se v našich článcích nebo na fotografiích? Pochlubte se jimi a staňte se součástí našeho výročí.

Příspěvky lze zaslat:

  1. prostřednictvím webového formuláře na stránce www.blesk.cz/30let
  2. na e-mail: byljsemvblesku@cncenter.cz
  3. poštou na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7 V obálce označené heslem Byl jsem v Blesku
  4. případně přes sociální sítě Facebook, Instagram nebo program Messenger Kompletní podmínky a pravidla najdete na: www.Blesk.cz/30let

Video  Kulový Blesk: Tajfun, zfetovaný herec a trezor. Do kin se vrací filmy, které to neměly lehké  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi