Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Takto se to nahotilo v nejlascivnějších filmech ze Sovětského svazu

  • Autor: štt,zf - 
    24. 10. 2022
    13:01

    Jak dlouho byste museli vydělávat na Putinův luxusní kabát? Co znamená zkratka CFC nápadně připomínající řetězec rychlého občerstvení? Jací hezouni se nacházejí na ruském Tinderu? Jaké byly nejslavnější erotické scény ve filmech ze Sovětského svazu? Podívejte se na videa z cyklu Ruský bizár.

    Bizarní ruská videa již lze pokládat za samostatný žánr, který na YouTube sledují miliony diváků a pokaždé se diví tomu, co je v této obrovské zemi ještě možné. Kýčovitost místních oligarchů střídá bída ruských „mužiků“, takové je ve zkratce Rusko – země tisíců příběhů.

    Ve spolupráci s mall.tv vám představíme ty největší bizáry, co lze na internetu najít. Přestože v něčem jsme si kulturně zcela cizí, mnohé zlozvyky se týkají i nás.

     

  • 1.Náhrobky ruských mafiánů

    Začněme zlehka a s úsměvem. Opulentnost není znakem pouze ruské oligarchie, ale i lokálních mafiánů a dalších podvodníčků. Ti si na rozdíl od bohatších vrstev nemohou dovolit budovat rozsáhlé paláce a další statky, které po jejich smrti zůstanou jako upomínka jejich moci.

    Svou vydobytou společenskou prestiž reprezentují rodinné hrobky se sochami zemřelých gangsterů v životní velikosti. Část hřbitovu v Jekatěrinburgu se může pochlubit právě takovými skvosty. Ale ruští mafiáni nejsou v této disciplíně žádnou výjimkou. Na pražských Olšanech můžete navštívit podobně kýčovitý hrob Václava Kočky.

     

  • 2.Nejžhavější erotické scény sovětské kinematografie

    A teď trochu té pikantérie. Nejen pornografie, ale i jakýkoliv projev nahoty a sexuality byl v sovětském Rusku zakázán. Přesto se doboví filmaři snažili svými snímky bojovat proti prudérnosti cenzurních úřadů. Zde jsou nejslavnější erotické scény sovětské filmografie. 

  • 3.CFC a MakDak? Aneb napodobeniny známých fastfoodů

    Přestože Rusům západní životní styl v mnoha ohledech nevoní, na něčem se přece jenom shodneme. Jako se u nás po roce 1989 rychle prosadily řetězce rychlého občerstvení, tak ani v Rusku nedají na smažené kuře nebo hovězí hamburger dopustit. Nicméně, jak už to tak bývá, globální značky si tu předělali k obrazu svému. Zde jsou některé z nich.

  • 4.Tristní stav ruského zdravotnictví

    Jedním z hlavních cílů Sovětského svazu bylo pozvednutí hygienické a zdravotní úrovně zaostalého obyvatelstva. To se mu zpočátku i dařilo a získal některá cenná prvenství. V Rusku byl například zbudován první lázeňský komplex pro dělníky. Úspěchy v zdravotnictví jsou dávno ty tam. Dnešní nemocnice mohou naopak připomínat invalidovny z 18. století.

  • 5.Carovy nové i staré šaty

    Jak se asi obléká jeden z nejmocnějších mužů světa? Hádáte správně, pokud se domníváte, že cena daleko převyšuje vkus a střídmost. V následujícím videu vám představíme jak módní výstřelky, tak luxusní kousky z Putinova šatníku.

  • 6.Co dělali Rusové během karantény?

    Co se stane, když jeden z největších národů na planetě, který proslul svou vtipností, zavřete na několik měsíců do karantény? Na internetu se během nárůstu nakažených covidem objevily snad tisíce fotek, ve kterých ruští občané napodobují slavná umělecká díla. Sami uznejte, jak se jim podomácku zhotovené kostýmy povedly.

  • 7.Podivíni z ruského Tinderu

    Seznamovací aplikace Tinder je i v našich končinách podivné místo. Opálení kluci se v sérii několika málo fotek snaží předvést jak svou fyzickou zdatnost, tak i povahové rysy, jako je láska ke zvířatům nebo k dětem. A i ženy chtějí upoutat svými přednostmi.

    Čas od času člověk nutně narazí na bizarní profil, kterému se s úšklebkem zasměje. Teď si ale představte, kolik takových „podivínů“ se nachází v tak velké zemi, jako je Rusko. Zde je 10 nejlepších z nich.

  • 8.Jedinečná tetování ruských vězňů

    V dnešní době má tetování – slušně řečeno – každý druhý. Ovšem ještě před sto lety byla potetovaná kůže spjatá s kriminálníky a jinými živly. Jednotlivé symboly měly nejen osobní, ale i lokální a společenský význam. Současní ruští vězni však v tradici pokračují a na svých tělech se pyšní obrazy, které na ulici běžně nepotkáte.

  • 9.Vodka: ruský zvyk i národní pohroma

    A na konec nesmí chybět to, co si s Rusy spojí snad každý – vodka. Daně na alkohol jsou v Rusku velice nízké, aby si jej mohl dovolit opravdu každý. Co se může zdát jako veselý národní zlozvyk, ničí a komplikuje každodenní život milionům lidí. Zároveň i my bychom si měli nejdříve zamést před vlastním prahem, než se začneme někomu posmívat. Dlouhodobě totiž patříme k národům s největší spotřebou piva na osobu.

  • 10.Vodka: ruský zvyk i národní pohroma

     

gabreta ( 20. srpna 2022 13:57 )

Je jasný, že vám vyhovuje spíš "Saló aneb 120 dnů sodomy" od Pasoliniho!!

bre-burda ( 19. srpna 2022 14:59 )

Sovětská erotika? Klasická - vyzáblý muž v trenýrkách Dynamo a tílku Vasil, kyprá žena v ušmudlané spodničce a sepraném prádle. Jinak ale všechna čest, děvčata mají pěkná!

Zobrazit celou diskusi