Po dvou letech, kdy se kolotoče neroztočily vyjma 14 dnů předloni, se Michal (19) a jeho mladší sestra Kačka (14) nemohli pořádného pouťového reje dočkat. „Slíbil jsem sestřičce, že vyrazíme večer, kdy všechno pěkně svítí. I když je ještě chladno,“ prozradil Michal Blesku.

V areálu holešovického Výstaviště pak vyzkoušeli téměř každou atrakci a ochutnali sladkosti i tradiční český guláš v nové pouťové restauraci. „Myslel jsem si, že Kačce se nebude chtít na adrenalinové kolotoče. Nakonec mě ale na ně sama lákala,“ prozradil mladík. Jaká místa doporučují se podívejte s námi ve fotogalerii.

Obří kolo, 150,- Kč: Chladno? Tady to neplatí! Letos poprvé jsou kabinky obřího kola vyhřívané, takže si kroužení a výhledy užijete bez nastydnutí.
Autor: Blesk – Mária Rušinová

Ceny jako předloni

„Všechno zdražuje, my ale vycházíme návštěvníkům vstříc předloňskými cenami. Pokud už někde stoupnou, nemělo by to být více než o zhruba 15 korun,“ řekl Blesku šéf organizátora pouti Václav Kočka nejml.. Na dětských atrakcích se tak stále pohybuje vstupné kolem 50 korun, na těch pro dospělé většinou nepřesahují 150 korun. Téměř stejně jako v roce 2019 zaplatíte i za dobroty.

Jedinečný Airborne i hospůdka

Letošní novinkou je adrenalinový Airborne, 65 metrů vysoký kolotoč. Odvážlivce roztočí na lavicích připevněných k rameni kolotoče, které se také otáčí kolem své osy. „Tohle zamotá hlavu doslova a každému,“ smál se Michal, když unikát vyzkoušel. Airborne je totiž největší svého druhu v Evropě. Další novinkou je pak pouťová restaurace Kulaťák. Za standardní ceny tu servírují výhradně českou klasiku a vůbec poprvé v historii pouti i pivečko čepované do skla.

Co nejvíc baví? Všechno!

S Michalem a Katkou jsme napouti strávili zhruba dvě hodiny, během kterých vyzkoušeli všechny novinky a stihli i večeři. Co je ale bavilo nejvíc? „Všechno!“ má jasno Katka, která se odvážně vydala i na největší adrenalinové veletoče. „Na své si tu přijde každý, děti i rodiče, kámoši i zamilované dvojice,“ věří Michal. „A je to dobře, myslím, že je moc důležité občas odložit starosti a smát se,“ dodal.

Co, kde, kdy, za kolik

427. Matějská pouť • Výstaviště Praha, Praha 7 Holešovice • Kdy: Do 18. 4. 2022, úterý – pátek 13:00 až 21:00, o víkendu 10:00 až 22:00, pondělí zavřeno. • Za kolik: Víkendové vstupné do areálu pro dospělé 30 korun. Ve všední dny, pro děti do 120 cm a ZTP/P vždy zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Matějská pouť 2020 se otevřela 22. února. Veronika Foltová

Fotogalerie
14 fotografií