Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Chlapec (†13) si kopal bunkr v dunách: Písek ho pohřbil zaživa!

ilustrační foto
 (Autor: scom)
Autor: štt - 
20. května 2022
11:37

Třináctiletého chlapce v americkém parku zavalila písečná duna. Přestože přivolaní strážníci dítě brzy vytáhli, nepodařilo se jim je resuscitovat. Po převozu do nemocnice bylo prohlášeno za mrtvé.

K neštěstí došlo 14. května na dětském hřišti nedaleko státního parku Coral Pink Sand Dunes v Utahu, informoval server Daily Star. Malý Ian Spendlove dováděl v dunách, a vyhrabal si v nich tunel, když se na něj sesunula dvoumetrová masa písku a pohřbila ho zaživa!

Ianovi rodiče ihned zalarmovali strážce parku, kteří začali po dítěti pátrat. Po 23 minutách byl nalezen v bezvědomí. Zdravotníci urychleně provedli resuscitaci a zajistili letecký převoz do nemocnice. Tam jej bohužel prohlásili za mrtvého.

Státní park ve svém prohlášení vyjádřil „upřímnou soustrast přátelům a rodině Iana Spendlova, které tato tragédie zasáhla.“ Dále vyzvali návštěvníky k větší obezřetnosti během pobytu v parku: „Ačkoli je utažská příroda krásným místem k prozkoumávání, bezpečnost musí být nejvyšší prioritou.“ K truchlení se připojili i lidé na internetu.

Policie již zahájila vyšetřování této tragédie. Úřad okresního šerifa ani státní park nevznesly proti rodičům žádné obvinění. Stáří dun v této oblasti se odhaduje na více než 10 000 let. Jsou oblíbeným výletním cílem a vybízejí k mnoha volnočasovým aktivitám.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi