Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladá pěstounka se ujala 5 malých dětí: Nikdy se nevdáš! varovali ji škarohlídi

Autor: rix - 
5. března 2022
17:12

Beth Hydeová z americké Indiany má tedy o zábavu postaráno. Už odmalička snila o tom, že se bude starat o malé sirotky. A její sen nabral pořádné obrátky. Dnes už se stará o sedm malých dětí! Jak přiznala, nešlo to od začátku úplně hladce a být svobodná maminka byla zpočátku pořádná fuška. Navzdory všem nedůvěřivcům se jí nakonec splnil i další sen. Našla si milujícího muže a její rodina se ještě rozrostla!

Když byla Beth v patnácti letech v Ekvádoru, změnil se jí život. Navštívila tamní sirotčinec a děti si naprosto zamilovala. Od té doby bylo jasné, kam chce v životě směřovat. Po dokončení vysoké školy se chtěla starat o děti v sirotčincích. To si ale nakonec rozmyslela a rozhodla se zajít ještě dál. 

Beth nelenila a zavolala do několika pěstounských agentur. Chtěla se o děti sama starat u sebe doma. Už ve čtyřiadvaceti dostala žena své první dvě pěstounské děti, Avu a Sadie. Ačkoli ji mnoho lidí považovalo za blázna, ona byla šťastná. I ona ale posléze uznala, že přechod od naprosté svobody k soužití se dvěma malými dětmi byl poněkud tvrdší oříšek, než čekala.

„Skoro jsem to vzdala a vrátila je. Stát se pěstounkou bylo opravdu těžké. Některé dny jsem se cítila opravdu špatně, ale nakonec jsem to zvládla,“ přiznala dnes již zkušená maminka. O deset měsíců později byla Beth dotázána, zda by mohla přijmout i měsíční holčičku Noru. „Bylo to opravdu dokonalé miminko a přechod ze dvou dětí na tři už byl plynulejší,“ popsala tehdejší situaci.

Uplynul rok a Beth adoptovala další miminko, předčasně narozenou Miu. O čtyři měsíce později měla Nořina biologická matka další dítě, které se jmenovalo Lucy, a požádala Beth, aby si ji vzala k sobě. „Věděla, že o ni bude dobře postaráno,“ řekla Beth. A tak se z mladé Američanky stala svobodná náhradní maminka pěti malých holčiček. 

„Takže jsem byla svobodná matka pěti dětí a lidé mi neustále říkali, že si nikdy nenajdu kvůli dětem manžela. Zkoušela jsem seznamování přes internet, ale nic nefungovalo,“ vzpomínala. Všechno se však změnilo, když se Beth v roce 2020, hned na začátku pandemie koronaviru, setkala s Marcem (30), který s ní udělal rozhovor pro podcast o pěstounské péči. „Během měsíce poznávání jsem věděla, že to bude ten pravý,“ uvedla Beth. Sám Marc měl dvě děti. Marc také přijal do péče Bethiných pět dcer.

„Miluji být součástí velké rodiny. Miluji pozorování všech dětí, jak se ovlivňují a hrají si spolu. Dům je hlučný a plný lásky,“ popsala Beth své velmi netradiční, ale velmi krásné soužití pro deník Mirror

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi