Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rodiče si nechali od náhradní matky porodit dítě: Holčičku pak nechali na Ukrajině a odjeli

Autor: rc - 
18. listopadu 2021
19:52

Italští manželé přijeli na Ukrajinu, aby si odvezli domů svou dcerku. Ovšem zničehonic sbalili své věci a odjeli bez ní. Malá holčička tak zůstala opuštěná se svou chůvou, která ji vychovávala jako vlastní. Po několika měsících se už ale o batole nemohla dál starat a tak kontaktovala italské úřady. Ty se rozhodly, že malou holčičku dopraví do Itálie. Dětská lékařka Carolina Casiniová, která je z Červeného kříže, popsala, jak roztomilé dívence zpívala v letadle ukolébavku, aby ji utišila.

Toužili po větší rodině, a tak se italští rodiče rozhodli, že si nechají porodit miminko od náhradní matky. V srpnu roku 2020 přišla na svět na Ukrajině holčička, pro niž si rodiče letěli. Ovšem z neznámých důvodů se zpět do Itálie vrátili sami. Svou dcerku nechali u chůvy na Ukrajině. Podle informací britského deníku Daily Mirror slibovali, že se pro ni vrátí co nevidět.

Nevrátili se

Týdny však ubíhaly a už o sobě nedali vědět. Uběhlo dokonce šestnáct měsíců a holčička stále zůstávala v péči své chůvy, která se však podle deníku The Sun už dál o ni nemohla starat. Rozhodla se kontaktovat italský konzulát ve strachu, že by mohla čelit právním problémům, pokud by to nenahlásila. Italské úřady se začaly případem zabývat. Dokonce se jim podařilo najít její rodiče, kteří však údajně uvedli, že chůvě oznámili, že se pro dítě nevrátí.

Adopce v Itálii

Úřady nakonec rozhodly, že bude holčička, kterou italský deník Corriere Della Sera jmenuje jako Alici, ačkoliv to není její skutečné jméno, převezena do Itálie, kde bude nabídnuta k adopci. „Jí banány, dejte jí celý banán,“ plakala její chůva, která vychovává sedmnáctiletého syna, když předávala holčičku do rukou pracovníků Červeného kříže. Batole si převzala pediatrička Carolina Casiniová a sestra Halina Landesbergová, které dívenku převezly do Itálie.

Dětská ukolébavka

„Než jsem v Kyjevě nastoupila do letadla, vzala jsem ji do náruče. Holčička začala plakat,“ popsala smutné chvíle Carolina s tím, že se rozhodla zazpívat vystrašené dívce ukolébavku, kterou zpívala svým dětem, když byly malé. „Hned usnula. Bylo to jako znovu prožívat své mateřství. Tu extázi, kterou cítíte, když máte dítě v náručí. Pak jsem plakala,“ dodala Carolina s tím, že všichni z týmu byli velice napjatí, jelikož se jednalo o tříhodinový let. „Holčička nás neznala. Mohla celou dobu proplakat. Místo toho si hrála s plastovou cedulkou připevněnou na sedadle,“ řekla Carolina, která pracuje v nemocnici v Římě.

Vzpomínky na chůvu

S Červeným křížem spolupracuje od roku 2009 a procestovala kus světa. Byla na misích v Etiopii, Keni, Bangladéši i Afghánistánu, proto má velké zkušenosti s dětmi, které si prochází složitým obdobím. Malá Alice ji ale překvapila. „Čekala bych, že uvidím nepřítomný pohled. Alice je naopak sebevědomé, radostné dítě, které důvěřuje druhým a hledá jejich náruč,“ dodala Carolina s tím, že se chůva o ni starala dobře a poskytovala jí hodně lásky. „Tu holčičku milovala,“ řekla. Dokonce prý Alice dostala na cestu fotografie, aby nikdy nezapomněla na to, kdo ji jako batole vychovával. „Dvacetkrát mi kladla na srdce, aby se ty fotky neztratily. Jeden rok s dítětem, který dala do kufru. Až vyroste, opakovala mi, nesmí na nás zapomenout. Musí vědět, jak jsme ji milovali,“ zopakovala slova chůvy, která se s dívkou musela rozloučit.

VIDEO: Jak otěhotnět? Nejlepší babské rady i osvědčená doporučení lékařů

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi