Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Den po narozeninách zemřela babička Milada (†99): Díky režiséru Strachovi jí lidé poslali 15 000 přání

Autor: jel - 
8. února 2022
12:49

Na začátku února uveřejnil režisér Jiří Strach na sociální síti výzvu. Žádal, aby lidé poslali přáníčka k narozeninám paní Miladě Badalové z Hostivic. Ta se totiž 7. února dožila úctyhodného věku 99 let, jenže bohužel neměla s kým slavit. Strachova prosba měla neuvěřitelnou odezvu a stařence dorazilo okolo 15 tisíc pohlednic a balíčků. Tento týden však přišla tragická zpráva. Paní Milada zemřela.

Seniorce Miladě zemřel syn před lety a ona neměla žádné blízké příbuzné, s nimiž by mohla svoje narozeniny oslavit.Jiří Strachs manželkou Magdalenou se proto rozhodli starší paní udělat radost. Druhý únorový den uveřejnil režisér na svém facebookovém profilu výzvu pro své fanoušky a přátele. Uvedl, že sami s manželkou již babičky a dědečky nemají, oblíbili si ale paní Miladu a chtěli by jí na její narozeninový den vykouzlit úsměv na tváři.

„7. února bude paní Miladě úžasných 99 let a tak nás s Magdi napadlo, že zkusíme dát dohromady co možná největší počet lidí, který jí pošle narozeninovou pohlednici. Tu radost a úsměv na její dobré vrásčité tváři, co tím vyvoláte, za ni pak jistě dostanete odměnu v nebi. Tak co? Jdem do toho?? Pomůžete nám?“ napsal Strach.

80 kilo pohledů a balíčků

Žádost manželů měla nakonec úžasnou odezvu. Paní Badalové k narozeninám dorazilo podle Stracha neuvěřitelných 15 tisíc balíčků a pohledů. Celkem prý pošta vážila neuvěřitelných 80 kilogramů a staré paní udělala velkou radost.

„Květiny předány. První várka 15ti tisíc pohlednic, dopisů a balíčků také. (celkem 80 kg!) Měla obrovskou radost!“ informoval režisér na sociální síti a připojil k příspěvku několik fotografií. Na jedné z nich je vidět právě obrovské množství došlé pošty.

„Moc vám všem děkuju! Tečou mi slzy dojetí, když jsem zde viděl vaši nevídanou dobrotu,“ doplnil Strach a vyzval, aby byli lidé všímaví ke svému okolí. Do pěkné výzvy manželů se zapojili také některé známé osobnosti. Přáníčko paní Badalové zaslaly i herečky Jiřina Bohdalová a Anna Geislerová. Strachův příspěvek na facebooku sdílela také Česká pošta.

Povolali ji do nebe

V úterý bohužel Strach informoval o smutné události. Zdravotní stav paní Milady se v posledních dnech zhoršoval a v noci z pondělí na úterý zemřela. „Naši hostivickou babičku, paní Miladu Badalovou, si dnes v noci v tichu povolali do nebe,“ uvedl režisér s tím, že s manželkou doufali, že stařence stovky pohlednic vrátí energii a chuť do života a dožije se i stovky.

„Pánbůh se ale rozhodl jinak a vzal babičku k sobě, aby se zase mohla obejmout se svým synem. A odešla radostná, i přes únavu se včera usmívala a tiskla nám ruce. Protože byla obklopena tolika květinami, pohlednicemi, pozdravy a dárky od vás,“ doplnil Strach a připojil fotografii paní Milady, na níž se zvesela směje.

Video  Strach ve Varech přislíbil Anděla Páně 3: Ramba půjde do nebe!  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Moly28 ( 9. února 2022 13:17 )

Paní těmi pohlednicemi (medializací) tak vystresovali, až z toho umřela. Jaký to vlastně má smysl dostat 15 tisíc pohlednic od lidí, které neznám, nemáme k sobě vztah?! Měli ji dát pokoj a dožít v klidu. Stačila malá rodinná oslava. V tomto věku lidi kašlou na nějaké mega návštěvy. Chuděra se z toho vyčerpala.

blamal ( 9. února 2022 09:11 )

Strach keca, pani nebyla osamocena, zila s sirsi rodinou, ktera se o ni starala. Nestradala ani samotou, ani nedostatecnou peci. Ti, co se o ni starali, lituji, ze si Stracha pustili k telu; netusili, ze je schopen takovehle ulhane habadury a dokonce mu dali klice od domu. Vse je popsano na uctu zde-pani je cizinka zijici v Praze, takze pise anglicky: http­s://mo­bile­.twit­ter.co­m/he­len_pe­lipec­ki/sta­tus/14­899514­943465­84064?­cxt=HH­wWgMC5­ka6_r6­0pAA­AA

manunu ( 9. února 2022 07:10 )

.tg.bb: Bohužel, stalo se, co se stát muselo. Paní Badalová už na tom byla zdravotně velmi špatně. Je zbytečné a hloupé vinit z jejího úmrtí pana Stracha.

ejvm1712 ( 8. února 2022 23:38 )

Hloupost

ejvm1712 ( 8. února 2022 23:37 )

V pondělí měla narozeniny.
V úterý svátek
Z pondělí na úterý zemřela

Zobrazit celou diskusi