Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Režisér Strach prosí za stařenku: Pošlete osamocené Miladě k 99. narozeninám pohlednici

Autor: pma - 
4. února 2022
10:35

Režisér Jiří Strach má nový cíl. Rád by vykouzlil úsměv na tváři 98leté stařence z Hostivic, paní Miladě Badalové. Ta 7. února oslaví 99. narozeniny, ale nemá žádného rodinného příslušníka, který by jí popřál. Strach tak společně s manželkou Magdalenou poprosil své sledující na sociálních sítích, zdali by mohli paní Miladě zaslat alespoň pohled. A na příspěvek reagovali tisíce lidí.

Seniorce Miladě Badalové (98) před lety zemřel syn. Zůstala tak sama, bez vnoučat, bez příbuzných, kteří by ji navštívili nebo popřáli k narozeninám. I když se jí snaží pomoci pracovníci sociálních služeb a materiálně je o paní Miladu postaráno na výbornou, cítí se seniorka velmi osamoceně. Vykouzlit úsměv na tváři by jí chtěl pohádkový režisér Jiří Strach s manželkou Magdalenou. Seniorku na Faře v Hostivicích navštěvují často a teď přišli s geniálním nápadem.

Vlastní prarodiče již nemají, tak mají paní Miladu

„S Magdičkou už nemáme svoje babičky a dědečky, neb se nám přestěhovali do nebe, naše srdce si našla tuhle úžasnou babičku,“ píše na sociálních sítích režisér. „Hlava jí jede skvěle, jen to tělíčko už je jak věchýtek,“ doplňuje ustaraný strach Strach.

„7. února bude paní Miladě úžasných 99 let a tak nás s Magdi napadlo, že zkusíme dát dohromady co možná největší počet lidí, který jí pošle narozeninovou pohlednici. Tu radost a úsměv na její dobré vrásčité tváři, co tím vyvoláte, za ni pak jistě dostanete odměnu v nebi. Tak co? Jdem do toho?? Pomůžete nám?“ burcují manželé své sledující na sociálních sítích.

Nápad se zalíbil tisícům lidí, kteří paní Miladě touží udělat radost. „Tak zítřejší program v naší školce je jasný,“ komentuje nadšeně Veronika L. A pomoc míří do Hostivic i ze zahraničí. „Aktuálně se nacházím na Novém Zélandu. Vytvořím pohlednici alespoň on-line a nechám poslat. Krásný nápad, lásky není nikdy dost!“ píše pod příspěvek sledující Renata.

Kolik pohlednicí paní Milada od lidí k narozeninám obdrží je zatím ve hvězdách, určitě z nich bude mít obrovskou radost. Poslat je můžete i vy, adresu najdete v příspěvku režiséra Stracha.

blamal ( 5. února 2022 11:17 )

Ponekud vylhany pribeh pana rezisera. Pani neni osamocena, staraji se o ni dnem i a noci uplne jini lide; pan Strach se pouze prizivuje. Asi to chytl od Zdechovskeho, to je taky takovy lidovy vypravec.

beda88 ( 4. února 2022 23:56 )

taky jsme odeslali foto z dovolené ze Zanzibaru, mám pro to velké pochopení. ale *** mě, když mi na parkovišti u Kaufu v Plzni, Sukova ul., přijde rumunka,abych přispěl. na stejném místě o týden dřív přijde smažka a chce 5kč. když jsem se ho ptal, kde dělá a jestli má hlad, tak utekl. před pár lety jsme v Písku na náměstí potkali chlapce kolem 18 let, asi po obrně a prodával obrázky z chráněné dílny. chtěl 2kč. tak jsme u dali 100kč za obrázek a dodnes na něj myslím. proč jsou někteří takové ***, že zneužívaj lidskou dobrosrdečnost. akorát mě naserou, že nedám nikomu nic.

jiznicechy ( 4. února 2022 23:04 )

Přátelé, jen pro ty, kdo budete paní Miladě psát připomínám, že ona má 7. narozeniny a 8. února je svátek Milady, takže jen abyste věděli.

jiznicechy ( 4. února 2022 23:04 )

Moc hezký příběh a jste hodná dušička

padrino ( 4. února 2022 18:59 )

Posláno. 👏

Zobrazit celou diskusi