Diváci nejvíce řeší, proč publikum, složené převážně ze známých tvářích, nemuselo mít v pořadu roušky ani respirátor. „Přeji ČT vše nej do Nového roku a hlavně o hodně víc selského rozumu! Protože nedávno skončená StarDance, kde se všichni diváci museli dusit v respirátorech, je naprosto v rozporu v dnešním pořadu s Jiřinou Bohdalovou, kde najednou respirátory v publiku potřeba nebyly. Prosím, nedělejte už víc podobně absurdních komedií. Buď pravidla platí pro všechny nebo pro nikoho...,“ zní jeden z mnoha diváckých ohlasů.

V následné debatě se pak spekuluje, jestli byl pořad přímý přenos a případně, zda se jednalo o pravidlo platné v době natáčení. „Znám podmínky... Každý divák musí a musel mít respirátor. Jak v létě, tak na podzim a platí to dosud,“ dodává divák, který na problém upozornil.

Počtu komentářů i lajků odpovídá i skvělá sledovanost pořadu. Bohdalovou si na Silvestra pustilo 1 601 000 diváků, což je jen o 60 tisíc méně, než vítězný pořad večera - Silvestrovské Televizní noviny na Nově.

Faktem je, že Silvestr s Jiřinou Bohdalovou a hvězdnými hosty se natáčel 11. listopadu 2021, a podle pravidel platných od začátku toho měsíce měli mít účastníci natáčení mimo jiné, kromě testu a očkování, po celou dobu pobytu ve vnitřních prostorách nasazený respirátor min. třídy FFP2 (KN95 / N95) nebo obdobný prostředek (bez výdechového ventilu). Sami účinkující na pódiu měli výjimku a mohli vystupovat bez respirátoru.

Sama ČT úplně jiný přístup skutečně zvolila právě u zmíněné StarDance, která se v polovině listopadu, tedy ve stejné době, kdy se natáčel Silvestr, potýkala s vážnými koronavirovými problémy. Třeba 30. října ČT oznámila: „Ve StarDance jsme připraveni reagovat na aktuální situaci. Počty případů rostou, a tak zavádíme respirátory v publiku.“

V tom čase také byla nemocná Tereza Kostková (45) i Simona Babčáková (48), proto museli všichni účinkující StarDance chodit v zákulisí v respirátorech a nesměli je sundat ani při zkouškách na parketu. „Je to otravné, ale musíme to zvládnout, aby ta StarDance nějak běžela,“ řekl Aha! jeden z účinkujících 13. listopadu, tedy dva dny po natáčení Silvestra.

Jako z komedie také vyznělo, když na natáčení silvestrovské show řada hostů dorazila v rouškách, ve kterých byli vyfoceni při příchodu na ulici, aby si je pak uvnitř sundali...

Česká televize však stojí za svým s tím, že žádná opatření nebyla porušena. "Česká televize respektuje všechna platná nařízeni a opatření, a tak i natáčení silvestrovského pořadu probíhalo dle platných pravidel pro výrobu audiovizuálního díla. Navíc všichni účinkující, i ti v publiku, byli testovani," řekla Blesku mluvčí ČT Karolína Blinková.

VIDEO: Jiřina Bohdalová: Při čtení mě bolí nohy!

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová: Při čtení mě bolí nohy! Petr Macek

Fotogalerie
30 fotografií