Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přeměna na muže a zase zpátky: Alie trpěla po změně pohlaví těžkými depresemi

Autor: rix - 
13. února 2022
21:35

Jako na horské dráze si musí připadat Alia Ismailová z Detroitu. V devatenácti letech se rozhodla o změnu pohlaví. Avšak objevily se těžké deprese, které ji donutily se změnit zpět v ženu. Jak sama uvedla, moc se jí ulevilo a o problematice genderu informuje na svém instagramu. 

Že není něco v pořádku, věděla Alia už od mala. V devatenácti letech se rozhodla k razantnímu kroku. Rozhodla se přeměnit v muže. Díky testosteronům se její změna povedla náramně. Alie začala vypadat opravdu jako muž. Narostly jí vousy, svaly a dokonce si nechala odstranit prsa. Zdálo se, že bude vše v naprostém pořádku. 

Ale nebylo. Po šesti letech jako muži došlo Američance, že to nebude ono. Započala tak novou dráhu, tentokrát zpět ke své přirozenosti. Svůj příběh sdílí na sociálních sítích v naději, že pomůže těm, kdo jsou zmatení ze svého pohlaví. Za dívčino rozhodnutí vrátit se zpět k ženskému pohlaví mohly především těžké deprese. Uvědomila si, že není šťastná, když žije jako muž, informoval server Meaww.

„Po třetím nebo čtvrtém roce se moje deprese začaly opravdu zhoršovat,“ svěřila se žena, která si jako muž změnila jméno na Issa Ismail. Jak přiznala, nečekala, že ještě někdy bude vypadat zase jako žena, ale s výsledkem je spokojena. „Velmi se mi ulevilo,“ dodala.