Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neskutečný luxus za 100 milionů! Bývalý český konzulát v USA je na prodej

Autor: DH - 
17. ledna 2022
05:00

V americkém městě Northville ve státě Michigan nedaleko Detroitu je na prodej skutečně luxusní sídlo se sedmi ložnicemi. Jedná se přitom o dům, kde v minulosti sídlil český konzulát. Za luxus si zájemce pořádně připlatí, majitel si dům cení na více než 100 milionů korun.

Sedm pokojů, osm koupelen, dům pro strážné nebo vinný sklípek. To všechno a mnohem více je k dispozici v rámci prodeje luxusního síla s názvem Castello Montebello, vily v koloniálním stylu, která se rozkládá na dvou akrech ve městě Northville v americkém státě Michigan.

Jedná se o dům, ve kterém sídlil český konzulát v USA, který má kromě hlavního města Washingtonu pobočky i v dalších amerických státech jako právě Michigan. Čeští zastupitelé zde měli k dispozici neuvěřitelný luxus. V domě je například i replika nejslavnějšího divadla v New York City Paramount Movie Palace.

Dům prodává jedna z nejrenomovanějších realitních společností Sothebys International Realty NVL, která mimo jiné pořádá i nejlukrativnější aukce obrazů či aut. Majitel si pak sídla s obrovským pozemkem v jedné z nejvíce tradičních oblastí okolo Detroitu cení na 4,9 milionů dolarů, tedy v přepočtu na více než 107 milionů korun.

Český konzulát už v tuto chvíli v domě nesídlí. V současné době totiž zastupitelství ČR ve státě Michigan najdete přímo v největším městě oblasti Chicagu, a to v centru města, v mrakodrapu Michigan Plaza.

Jelimanek ( 17. ledna 2022 12:22 )

By mně docela zajímalo kdy, proč, komu a za kolik to MZV prodávalo a vůbec bych se nedivil kdyby nějaký ten "náměstek" na tom prodeji vydělal slušnou provizi

Zobrazit celou diskusi