Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxus a přepych, ale i extrémní bezpečí: Kráska popsala život v milionářském rezortu

Autor: rix - 
17. ledna 2022
05:10

Auta, jachty, bazény, mrakodrapy a krásné dívky. Amy Kitchingmanová popsala pohádkový život v Dubaji. Ve městě ale není vše jen o bohatství a luxusu. Britka si pochvaluje soužití s ostatními lidmi v milionářské lokalitě. Jde prý o jednu z nejbezpečnějších metropolí. 

Podle Amy, která ve městě už dlouhou dobu žije, je Dubaj navzdory extravagantním projevům bohatství jedním z nejbezpečnějších míst, kde můžete žít. Jak Amy narozená ve West Yorkshire uvedla, pokud necháte v supermarketu drahou kabelku, nikdo ji neukradne. Naopak, lidé vás budou dlouho pronásledovat, aby vám ji vrátili. 

Jak se zdá, Dubaj je místo snů. „Je tu hodně peněz, ale čím déle tu žijete, tím méně to vnímáte,“ poukázala Amy na to, že nemusíte být megabohatí, abyste zde mohli žít. „Moje kamarádka je učitelka a stejně má se svými kolegy prostředky na to, aby si o víkendu půjčili jachtu a jeli na výlet,“ vysvětlila, že v Dubaji je každý vítán. 

Sama Amy se v Dubaji ani trošku nebojí. „Pravidelně nechávám cennosti v nákupním košíku a jdu se někam toulat. Když se vrátím, věcí jsou na stejném místě,“ pochvalovala si místní mentalitu. Další z majetných obyvatelek Dubaje pěkně popudila britskou veřejnost. Caroline Stanburyová se prý přestěhovala do země bohaté na ropu, aby si mohla užívat a využít své bohatství. Angličané se prý musí společně koupat a zhasínat světla, aby ušetřili peníze. Amy její názory nesdílí. 

„Caroline neznám, ale podle toho, co jsem slyšela, tak je chytrá. Chce vzbudit rozruch. Ví, co dělá,“ myslí si žena. „Žiji tu tak dlouho, že už to pro mě vůbec není o penězích. Je to životní styl. Mám tu kamarády, mají normální rodiny a vychovávají děti,“ poukázala na to, že se život v Dubaji v základu moc neliší o toho v Británii. 

Jak uvedl deník The Sun, do Dubaje se Amy přistěhovala v roce 2010. Hned si našla práci jako moderátorka v televizi. „Za stejný nájem, jaký jsem platila v Londýně, jsem zde dostala dvakrát větší byt s přístupem do bazénu a na tenisové kurty. Byl to splněný sen,“ pochvalovala si. 

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...

 

viho ( 17. ledna 2022 09:41 )

A všechen ten luxus a přepych samozřejmě nepostavili Arabové, ale "levní" dělníci z Asie, kterým při příletu odeberou pas a nutí je makat dlouhé šichty ve vedru s tím, že jim ti údajní milionáři mnohdy ani nezaplatí. Do nuzných dělnických ubytoven ale z milionářského resortu není vidět.

viho ( 17. ledna 2022 09:21 )

Dubaj je natolik bezpečné město, že když na veřejnosti políbíte nesezdanou osobou, hrozí vám bičování. Je to pokrytecká zlatá klec. Na venek se Arabové tváří jako vrchol pobožnosti, v soukromých klubech, kam "Alláh nevidí", se chovají jako dobytek. Dokud má cizinec peníze, tak se mu ledacos toleruje, ale jak nemá čím zaplatit, tak je před islámským zákonem nikdo a nejlepší je všeho nechat a zmizet nejbližším letem. Proto se tam všude povalují zaprášená luxusní auta cizinců, kteří v tomto "ráji" přišli na buben.

Zobrazit celou diskusi