Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívence (10) odoperovali obří nádor: Po letech se konečně může usmívat!

Autor: rix - 
16. ledna 2022
13:04

Desetiletá dívka z Guiney trpěla ošklivým nádorem v obličeji. Už od mala měla kvůli výrostku problémy. Stal se ale zázrak, charitativní organizace dívence proplatila operaci. Desetiletá Houssainatou se po mnoha letech poprvé v životě mohla usmát. Její rodina je štěstím bez sebe. 

Houssainatou začala trpět bolestí v ústech, když byla ještě batole a její rodiče byli doslova v šoku, když viděli, jak se bulka v průběhu let zvětšuje. Dívčin otec Souleymane se obával o její osud. Bál se že jeho milovaná dcera zemře. Stal se ale zázrak. 

Charitativní organizace Mercy Ships se zavázala, že dívce zaplatí náročnou operaci. Její otec by na takový zákrok jen těžko sháněl peníze. „Nikdy bych na to neměl prostředky, jsem rád, že uživím rodinu,“ vysvětlil. Neuvěřitelné se ale stalo skutečností. Lékaři dívence nádor odoperovali. „Nemůžu tomu uvěřit, je tak krásná,“ radoval se tatínek. 

„Pořád jsme se modlili a dělali si starosti,“ uvedl. Teď má obrovskou radost a chce, aby se z jeho dcery stala lékařka a mohla tak pomáhat dalším lidem. „Každý den jsem se bál, že zemře mladá, ale teď plánujeme její budoucnost,“ spadl otci kámen ze srdce. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi