Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Úspěšná žokejka (28) skončila kvůli zranění na pervitinu: Teď už dva roky abstinuje

Autor: rix - 
16. ledna 2022
21:11

Dostihová závodnice Tiffani Brookerová z Austrálie na koni válela. Pak ale přišla katastrofa. Při jednom ze závodů z koně spadla, přivodila si poměrně těžká zranění a stala se závislou na drogách! Vypadalo to, že s její kariérou je konec, ale ze závislosti se jí podařilo vyhrabat a teď si závoděním vydělává na živobytí. 

Zdálo se, že Tiffani nebude mít žádnou konkurenci. V Brisbane se stala šampionkou a svět žokejů ležel mladé dívce u nohou. V roce 2018 ale potkala Brookerovou tragédie. Při jednom ze závodů ošklivě upadla. Následky byly děsivé. Způsobila si vážná poranění zad a krku. 

Jak uvedl deník New York Post, bolest bohužel začala dívka tišit prášky. Ty jí ale postupně přestávaly stačit a Australanka se obrátila na tvrdší látky. Drogy začala brát takřka denně a v závodních kruzích se na to přišlo. V září roku 2019 dostala zákaz. V tu dobu nad dívkou lámali hůl i její přátelé. Prý jí nebylo pomoci. „Užívala jsem krystalický pervitin, je to nechutná a návyková droga,“ vysvětlila. 

„Moje užívání drog začalo tak, že jsem začala brát prášky na bolest,“ vzpomínala. Bohužel se stala závislou. „Vedlo to k tomu, že jsem si vzala prakticky každou drogu, na kterou si vzpomenete,“ uvedla. Jak dodala, drogy nejdříve brala jen pro rekreační účely, pak se ale seznámila se špatnými lidmi. „Šlo to se mnou od desíti k pěti,“ posteskla si. 

Brookerová se obrátila na pomoc psychologa, ale ten si nevěděl rady. To dívku nakoplo a rozhodla se jednou pro vždy s drogami skončit. „Ani můj psycholog netušil, jak mi pomoci a já se chtěla vrátit k závodění,“ vysvětlila.

„Pak ve mně něco cvaklo. Přestěhovala jsem se ke kamarádce, která je úplně čistá, přerušila jsem vazby snad se všemi,“ popsala závodnice. A pomohlo to. Tiffani už dva roky úspěšně abstinuje. „Moc se mi ulevilo,“ potvrdila. V současné době opět závodí a vydělává si sportem na živobytí. 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi