Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánoční zázrak: Opuštěné miminko zachránila fenka tím, že ho zahřála mezi svými štěňaty

Autor: DH - 
23. prosince 2021
05:20

V daleké Indii došlo k něčemu, co se dá považovat za skutečný vánoční zázrak. Ke smrti odsouzené miminko, které někdo těsně po porodu nechal ležet uprostřed pole, zachránila statečná fenka. Dítě přežilo díky tělesnému teplu jejich štěňat.

Akanksha. Tak zní jméno nedávno narozené holčičky, kterou někdo těsně po porodu pohodil do polí v indické provincii Chattisgarh. Dítě jako zázrakem přežilo, mělo přitom ještě neodstraněnou pupeční šňůru a bylo prakticky nahé.

Důvodem, proč novorozeně nezemřelo, je patrně statečná fenka, která miminko našla a odnesla jej do svého pelechu, kde se v tu dobu starala o svá štěňata. Toulavý pes u ní pak celou noc zůstal a podle místních štěňata miminko zahřívala.

Obyvatelé vesnice, ve které toulavá fena žije, miminko našli až druhý den, když ho slyšeli plakat. Podle webu Mirror prý dítě nebylo zraněné. Po nálezu pak okamžitě zkontaktovali policii a záchrannou službu, která dítě odvezla do nemocnice na kontrolu.

Místní tvrdí, že dívenka měla velké štěstí. Během prosincových nocí zde teplota klesá velmi nízko a tamní toulaví psi mnohdy navíc nejsou příliš přítulní, ba naopak. Policie v tuto chvíli pátrá po rodičích dítěte.

„Nejsou to rodiče, ale zločinci,“ tvrdí jednohlasně obyvatelé vesnice, kteří miminko nalezli. Zda se podaří vypátrat jeho rodiče, ale jasné není. Dítě s největší pravděpodobností tak jako tak skončí v péči úřadů.

lekno ( 23. prosince 2021 12:07 )

Jako v té legendě, kdy vlčice našla a starala se o Romula a Réma.. Pokud miminko skutečně opustili jeho rodiče, co k tomu říct.. Malá fenka, která zachránila dítě, pak bude mnohem lepší a hodnotnější stvoření, než jeho biologická matka a otec.

Zobrazit celou diskusi