Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotograf představil unikátní kalendář: Nahé krásky z ptačí perspektivy!

Autor: ran - 
19. prosince 2021
05:00

Mladý profesionální fotograf Jakub Štěpán má za sebou už tisíce portrétů, svateb, maturitních plesů i jiných štací, i tak si ale čas od času udělá radost a pustí se do vlastního uměleckého projektu. Po Human Eye, v rámci kterého nasnímal s maximálními detaily oči bezmála tisícovky zájemců, nyní přichází s dalším zářezem – s krásnými ženskými akty nafocenými z neokoukané „droní“ perspektivy.       

Fotograf Jakub Štěpán (28), který se věnuje zejména zakázkovému focení pro jednotlivce i firmy, si rád plní i smělé umělecké ambice. V letech 2015 – 2018 se tak kromě své běžné práce věnoval projektu s názvem Human Eye (Lidské oko), při němž nafotil 920 ženám i mužům oči tak, aby zachytil jejich „okno do duše“ v co největším detailu. 

Několik let se ale Jakubovi v mysli zabydloval ještě příjemnější, ale zároveň i náročnější záměr. Vytvořit nějaké pěkné ženské akty, a to pěkně z výšky a nadhledu – s pomocí dronu. „Zachytit ženskou krásu z letecké perspektivy mě poprvé napadlo, když jsem si pořídil svůj první dron,“ říká Jakub pro Blesk.cz. A v průběhu jara až podzimu 2021 se mu plán nakonec podařilo zrealizovat.

Unikátní kalendář... 

Výsledkem několika sérií focení je unikátní barevný kalendář pro rok 2022. Je v něm 13 fotek s 12 něžnými modelkami, které Jakub všechny zachytil obklopené krásnými přírodními sceneriemi. Kdo chce vidět víc, po zakoupení kalendáře získá přístup k dalším desítkám fotografií, které v rámci projektu vznikly.

S výsledkem je Jakub spokojený. Ne vše ale šlo tak hladce, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Práce to byla pro děvčata i pro mne často velmi náročná, protože na pozadí vzniku takových fotek je zima, bláto, mravenci, komáři, kopřivy a další nepříjemnosti, které diváka výsledné fotky stěží napadnou,“ zavzpomínal Jakub.

Trable s modelkami

Modelky se mu zprvu před objektiv, nebo přesněji řečeno pod objektiv jeho dronu, také nijak zvlášť nehrnuly. S mravenci to přímo nesouviselo, jako spíše se získáním důvěry. „Protože jsem takové snímky dělal poprvé a neexistovaly ani žádné podobné od jiných autorů, bylo domlouvání modelek složité. Nevěděly totiž, do čeho přesně jdou,“ vysvětluje Jakub. „Proto musím všem poděkovat za velikou důvěru i nadšení, se kterým v tom se mnou byly,“ váží si spolupráce mladý muž.

Ačkoli se jeho kalendář vyprodal do čtrnácti dní od vydání a nyní je zájemcům k dispozici další várka, výdělek z prodeje podle Jakuba sotva pokryje náklady na jeho realizaci. „S ohledem na celkové náklady se nedá o nějaké velké ziskovosti projektu mluvit,“ uvedl Jakub. Focení aktů se zkrátka věnuje především proto, že mu dělá radost.  

...A možná i výstava

„Focení ženské krásy z neokoukané letecké perspektivy mě nesmírně baví a rozhodně to tímto kalendářem nekončí. Už nyní vytvářím snímky pro další ročník,“ těší se na další „dostaveníčka“ v přírodě Jakub. „Dost možná z toho všeho bude jednou i výstava,“ dodává talentovaný fotograf. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi