Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marvan si udělal dítě s milenkou: Manželka ji rok poté zavraždila?

Autor: mc, zf - 
21. srpna 2023
10:20

Jaroslav Marvan patří bezpochyby k jedněm z nejznámějších a nejlepších českých hvězd stříbrného plátna. Jeho role ve filmech Anděl na horách, Poslední Mohykán nebo v krimiseriálu Hříšní lidé města pražského jsou nezapomenutelné. A stejně jako jeho práce byl velmi pestrý i jeho život. A ne vždy v dobrém slova smyslu. Na krku má obvinění z kolaborace s nacisty i komunisty a také nemanželskou dceru s milenkou.

Marvan se narodil v roce 1901 na Žižkově, po vyučení pracoval jako poštovní úředník, ale už tehdy tíhl k divadlu a hraní. A začal rovnou v Divadle Vlasty Buriana. Právě s ním začala jeho kariéra stoupat k výšinám – Burianovi ve svých 25 letech dělal dvorního „nahrávače“ na repliky.

A s Burianem byla ostatně spjata velice těsně i jeho budoucí herecká dráha plná skvělých komedií. Oproti Burianovi ale jeho hvězda stoupala i po válce. Paradoxně měl ale právě Marvan údajně blíž ke kolaborantům než Burian – přispíval prý do časopisu Árijský boj. Hrál i za komunistů, a ačkoliv nebyl členem KSČ, objevoval se i v propagandistických filmech. Marvan měl ale i jiná, na svou dobu ne úplně košer, tajemství...

Se svou dlouholetou manželkou Marií žili spokojeně, přesto Marvana pobláznila kolegyně z divadla Alena Jančaříková. Marie mu zpočátku milenku dokonce tolerovala, Marvan jí o své mladičké lásce sám řekl. Vše se ale změnilo, když Alena otěhotněla. Marie se zcela změnila – sama mít děti nemohla a možná se bála, že přijde i o Jaroslava. Alenu nutila jít na potrat, vyhrožovala jí a byla agresivní i k manželovi.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Jirik-ta ( 24. srpna 2023 18:36 )

láska je slepá - měl ji rád a tohle se stalo. Pro svítiplyn není omluva.
Láska nezná odpuštění, bere člověka takového jaký je.

Jirik-ta ( 24. srpna 2023 18:33 )

Jirik-ta ( 24. srpna 2023 18:33 )

Jirik-ta ( 24. srpna 2023 18:32 )

a svazák pavel jim byl nedostižným vzorem. 30 let lustrace a komunistická garda u koryta. A ještě chtěli zakázat KSČ

Celebrity-chachacha ( 22. srpna 2023 15:57 )

No a kdo je otec herce Petra Jančaříka ? Vždyť ten vypadá taky jako Marvan.🤔

Zobrazit celou diskusi