Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ella (19) bydlí na opuštěném ostrově: V domě nemá elektřinu, ani wi-fi a jídlo si pěstuje sama!

Autor: rc - 
9. listopadu 2021
20:37

Na pustém ostrově žije Ella Genve Shawová. Devatenáctiletá kráska bydlí se svou mámou a mladší sestrou na odlehlém ostrově u kanadského pobřeží, kde jsou naprosto odstřiženi od civilizace. Nemají elektřinu, nemají wi-fi a jídlo si pěstují sami. Dokonce si sami vyrobili i nábytek! Do nejbližšího obchodu to totiž trvá tři hodiny lodí!

U západního pobřeží Kanady se nachází ještě nedotčený kus přírody, který lze pokládat za ráj. Tři hodiny cesty lodí od pevniny leží ostrov, který je domovem pouze patnácti rodin. Mezi nimi je i ta Elly Genve Shawové, která na ostrově, jehož jméno pro britský deník Daily Mirror nechtěla vyzradit, vyrostla. Její máma Heather (51) se na ostrově narodila a své rodné místo si natolik zamilovala, že se rozhodla, že tam vychová i své dvě dcery Ellu a její pětiletou sestru Arwen. „Máme svou vlastní loď, kterou využíváme k cestám mezi ostrovy. Do nejbližšího města musíme jet na nejbližší ostrov a pak trajektem na pevninu,“ uvedla Ella s tím, že cesta trvá zhruba tři hodiny, ovšem pokud je špatné počasí, nedostanou se z ostrova nikam.

Odříznuti od civilizace jsou zejména během zimního období. „Během zimy můžeme uváznout na ostrově i na dva měsíce, takže si musíme být jisti, že máme dostatek zásob,“ vysvětlila žena, která zrovna odmaturovala s tím, že na ostrově nejsou žádné obchody. Pro jídlo musí cestovat na pevninu nebo si ho sami vypěstovat. „Všechno jídlo, které jíme, vyrostlo tady na ostrově a máme kuřata, kachny a další zvěř,“ dodala s tím, že na ostrově se nachází menší škola, kam chodí zhruba jedenáct dětí, o jejichž vzdělání se stará jedna učitelka.   

Ačkoliv se jí na ostrově líbí, tvrdí, že osamělý život s sebou nese řadu nevýhod a to například nedostatek kontaktu s okolním světem. Na ostrově není elektřina a tak si v noci musí svítit baterkou nebo svíčkami. Zároveň nemají ani wi-fi, tudíž jsou naprosto odříznuti od vnějšího světa. „Moje rodiče se rozešli, když jsem byla malá a můj otec se přestěhoval do Seattlu, takže jsem strávila nějaký čas ve městě během letních prázdnin. Nyní cestuji a vracím se zpět na návštěvy, ale je hezké poznat víc ze světa. Když tam vyrůstáte, jste dost izolovaní a chybí vám sociální interakce,“ uvedla s tím, že je v současné chvíli pro ni těžké navazovat kontakty. 

Domek, v němž na ostrově vyrostla, postavili její rodiče. „Život tam je extrémně levný, protože platíte jen za to, co potřebujeme. Většina postelí je vyrobená zde,“ uvedla s tím, že pěstovali krávy, a tak měli svoje vlastní mléko. Ačkoliv cestuje, snaží se být v kontaktu s rodinou na ostrově, což je obtížné. V současné době touží poznat víc ze světa, ale ostrov, v němž vyrostla, popisuje jako „nejpokojnější místo na světě.“

pfoto1 ( 9. listopadu 2021 21:12 )

Tvl, Blesku! Pěstovali krávy? Ty tři ženy pěstovali/ly? Už vůbec raději neřešit, že měly pěstovat KRÁVY! Pěstuje se česnek, kráva se chová!!!

Zobrazit celou diskusi