Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mámě se po 19 potratech splnil sen: Porodila šestikilového syna!

Autor: rc - 
20. října 2021
22:10

Manželé Cary a Tim Patonaiovi si vždy přáli velkou rodinu. Společně vychovávali dva syny, ovšem toužili po třetím dítěti. Rodačka z americké Arizony nakonec přivedla na svět třetího syna Finnleyho. Po narození vážil víc jak šest kilogramů a překvapil tím i lékaře! Cary na cestě za velkou rodinou prožila hodně bolesti. Prošla si devatenácti potraty.

Maminka Cary Patonaiová před dvěma lety porodila syna Everetta. Chlapec byl neobvykle velké miminko. Po narození vážil víc jak pět kilogramů. Lékař jí prý tehdy řekl, že v seznamu největších miminek, které kdy přivedl na svět, Everett zaujímá páté místo. Cary si neodpustila poznámku, že příště se dostane na první místo! „Naprosto jsem vtipkovala,“ uvedla pro server People. Netušila však, že by to mohla být i pravda!

S manželem kromě Everetta vychovávala již syna Devlena, který už oslavil desáté narozeniny, a když přišel na svět, podobně jako jeho mladší bratr byl pořádný cvalík. Vážil téměř čtyři kilogramy. Ačkoliv manželé vychovávali už dva syny, přáli si daleko větší rodinu. Cary toužila po dalším dítěti, a to i přesto, že si prošla velkou bolestí. Předtím, než otěhotněla s Everettem, prodělala sedmnáct potratů. 

Nicméně předtím, než se narodil její nejmladší syn Finnley, prodělala další dva potraty. „Bylo to traumatické pro celou rodinu, hlavně pro našeho nejstaršího,“ uvedla. „Dva z potratů byla dvojčátka, takže to bylo velice těžké,“ uvedla Cary pro televizi ABC15 s tím, že se přesto nevzdala naděje, že budou její synové mít dalšího bratříčka nebo sestřičku.

Nakonec opravdu otěhotněla znovu. Nejmladší syn Finnley se narodil 4. října. Po narození vážil víc jak šest kilogramů a hned se stal v nemocnici celebritou. „Každý se s ním chtěl fotit,“ uvedla pro NBC. „Jsem zvyklá, že nosím velká miminka, ale tohle je naprosto jiný level,“ popsala s tím, že během těhotenství se stěží hýbala.

Finnley místo toho, aby nosil oblečky pro novorozeňata, sedí mu oblečení na děti od šesti do devíti měsíců. Po porodu jí prý lékař sdělil, že za svou sedmadvacetiletou kariéru ještě neviděl tak velké miminko. V Guinnessově knize rekordů drží prvenství chlapec z Itálie, který se narodil v roce 1955 a vážil víc jak 10 kilogramů!

VIDEO: Co nevíte o porodech a těhotenství

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi