Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drzá opice si vzala štěně jako rukojmí! V Malajsii řešili bizarní případ zvířecí kriminality

Autor: rix - 
28. září 2021
16:53

Neobvyklý případ museli řešit obyvatelé města Taman Lestari Putra v Malajsii. Opice si tam počíhala na nebohé štěňátko a unesla ho! Pejska tři dny primát nosil jaké své dítě, načež se místní lidem podařilo čtyřnohého miláčka ze spárů opice dostat. 

Jak uvedl deník Mirror, dvoutýdenní štěňátko Saru si primát odnesl s sebou na drát elektrického vedení. To místní obyvatele nenechalo chladnými. O čtyřnohého miláčka měli starost a jakmile se dověděli, co se děje, jali se pejska zachraňovat. 

Opičí zloděj patří do skupiny primátu, kteří ve městě páchají samé neplechy. Kvůli jídlu jsou drzá zvířata schopna vlézt až přímo do domu, kde si naberou plné hrsti. Jako by jim to ale nestačilo, místní obyvatelé pojali podezření, že opičáci mají na svědomí nejen jedno nebohé štěně, ale dokonce další psy a kočky ze sousedství. 

Jakmile si primát všiml davů, které se u elektrického vedení sešly, uprchl do džungle. K překvapení všech lidí okolo se ale brzy vrátil pro jídlo, přičemž štěně stále držel v náručí. 

Dramatický příběh měl ale dobrý konec. Třetí den se štěňátko ze spárů opičáka povedlo zachránit. Obyvatelé zasypali primáta kameny a klacky, načež se opice lekla a upustila štěně do křoví. „Pejsek vypadal unaveně, ale zdá se, že mu opice neublížila,“ přinesl dobrou zprávu jeden ze svědků. „Prostě si jen nosila štěně jako dítě, bylo to zvláštní,“ dodal Cherry Lew Yee.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi