Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Běžkyně v balerínkách Annamária o svém těhotenství: Těžké rozhodnutí!

Autor: ran - 
20. srpna 2021
10:45

Dívka z malé slovenské romské osady Annamária (16) před třemi lety vyvolala nejen ve světě velký rozruch, když porazila v běžeckém závodě starší soupeřky, a k tomu ještě v obyčejných balerínkách bez ponožek. Nyní se její slibně vyvíjející kariéra může zhatit, je těhotná. Půjde kvůli běhání na potrat?   

Annamária Horváthová (16) je současnou dorosteneckou mistryní Slovenska v běhu na 1500 metrů. Atletický svět ji prvně zaregistroval před třemi lety, kdy teprve 13letá drobounká dívka z romské osady vytřela zrak i starším závodnicím. Běhala jen v balerínkách, i tak ale brala na regionálním běžeckém závodě zlato.

V roce 2021 už má Annamária nejen pořádné boty, ale i trenéra a slibně rozjetou sportovní kariéru. Ta by ale mohla brzy skončit, dívka je totiž těhotná. Jak se svěřila slovenskému deníku Nový Čas, atletiku miluje a skončit s běháním prý nechce. Její starší přítel, s nímž chodila deset mědíců, už ji opustil, sám má dvě děti.

Nadaná běžkyně a její maminka Isabela (38) řeší co teď. Přivést na svět děťátko a seknout s atletikou? Podle Isabely to nepřichází v úvahu, sama si prý sedmi dětmi zkazila život. Rozhodnutí je tak prý jednoznačné. „Annamária půjde na potrat. Není to levné a náš rozpočet to nezvládne, ale je to správné rozhodnutí,“ řekla pro Nový Čas maminka mladé atletky.

Nechci, aby si zkazila život jako já

Isabela má sama – vedle Annamárie – dalších šest dětí. „Jednak nechci, aby si dcera zničila život tak jako já, když jsem rodila už ­­v 17 letech, a jednak sama chce dál sportovat. Běh je jejím velkým koníčkem,“ uvedla Izabela, která je matkou Richardovi (21), Izabele (19), Richardovi (17), Jurajovi (14), Julianě (13), Radoslavovi (12) a babičkou jedné holčičce.   

Bývalý přítel Sebastian (18), který Annamáriu opustil, žije také v osadě Moldava nad Bodvou, stejně jako dívka a její rodina, matka a otec počatého miminka se už ale nestýkají. Mladá atletka je podle Izabely již v 9. týdnu těhotenství a začalo jí viditelně růst bříško.

Kde vzít peníze?

Jak už dříve web slovenského deníku uvedl, kde rodina vezme na potrat peníze, neví. Žije jen ze sociálních dávek, chodí jí v přepočtu přibližně 8600 korun, zákrok by vyšel asi na 7600 korun.