Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Markéta a Mirek, kteří byli v tureckém vězení, se stali rodiči: Narodila se jim dcerka Arian

Autor: rc, rix - 
8. srpna 2021
18:48

Markéta Všelichová a její manžel Miroslav Všelicha se stali rodiči! Markéta na svět přivedla holčičku, které rodiče dali kurdské jméno Arian. Rok 2021 je pro manžele plný pozitivních životních změn. Před pár měsíci si řekli své „ano“ a nyní se jejich rodina rozrostla o dalšího člena. Všelichová a Všelicha byli tři roky věznění v tureckém vězení.

Skvělou zprávu sdíleli na sociální síti Markéta Všelichová a Miroslav Všelicha. Partnerům, kteří si v březnu letošního roku vyměnili snubní prstýnky na Masarykové náměstí před budovou boskovického městského úřadu, se narodil první potomek. Markéta porodila holčičku, které rodiče vybrali krásné jméno Arian.

Šťastní rodiče už se podělili o první informace. „Naše Arienka má 3210 gramů. Je zdravá a plná síly měnit svět k lepší budoucnosti,“ napsali na facebooku a dodali, že se moc těší na to, čím je „Kurdě“ Arian v životě překvapí. 

„Děťátko jsme si moc přáli a je to takový šťastný konec všeho, co nás potkalo,“ sdělil šťastný pár redakci Blesku.

Že je Markéta v porodnici, avizovali rodiče v noci na pátek na sociální síti. „Rodíme, držte nám palce,“ napsali. „Super, držíme palečky,“ reagovali jejich sledující. „A budete tři, super stav. Ať vám to uteče. Pozdravujte ode mě nového človíčka,“ napsal další z jejich fanoušků.

Turecké vězení

Markéta a Miroslav byli v listopadu v roce 2016 zadrženi na turecko-irácké hranici. Při kontrole u nich Turci našli letáky a fotografie, které podle tureckých úřadů dokazovaly, že Češi patří ke kurdským milicím YPG, jež operují na severu Sýrie. Turecko kurdské milice YPG považuje za teroristickou organizaci. „Nenapadlo mě, že by to mohlo být nebezpečné. Už při jiných cestách mě zadrželi na hranicích a našli u mě třeba vlajky YPG. Hodili ji do koše a řekli, že ať to prostě do Turecka nevozím,“ uvedla tehdy Všelichová pro zpravodajský web zprávy.aktualne.cz. Dvojice pak putovala do turecké vazby. V roce 2018 byli oba odsouzeni na šest let ve vězení. Do případu se však vložila česká vláda a Bezpečnostní informační služba. Po jednání s tureckými úřady se podařilo dostat oba dva Čechy zpátky do rodné země.

VIDEO: Češi Markéta a Mirek byli propuštěni z vězení v Turecku. Petříček promluvil o zdravotních potížích i karanténě

Video  Češi Markéta a Mirek byli propuštěni z vězení v Turecku. Petříček promluvil o zdravotních potížích i karanténě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Radek Polák ( 9. srpna 2021 10:40 )

Je to velká sranda jak tento stát oslavuje navrátilce, teroristy a feťky,které stáhne z jižních vězení !

Zobrazit celou diskusi