Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena trénovala MMA, aby se ubránila násilnickým partnerům: Teď míří k profesionální dráze!

Autor: ran - 
25. července 2021
20:21

V dětství zažívala fyzické i sexuální týrání, později si vybírala násilnické partnery, ale s tím je nadobro konec. „Dneska už bych se zmlátit nenechala,“ říká pohledná máma, která po útěku z Paříže do Kalifornie tvrdě trénuje a chce se stát profesionální zápasnicí MMA nebo boxerkou! 

Kheira Saadiová (32) se narodila a vyrůstala v Paříži v pěstounské péči. Otec seděl za drogové delikty a neměla nikoho blízkého, kdo by se o ni postaral. V náhradní péči ale zažívala jen týrání a sexuální zneužívání, napsal Daily Mail.

Ani další fáze v jejím životě nebyla nejšťastnější. Chytla se špatné party a nakonec se dostala i do partnerského vztahu, který se nepovedl. Partner ji bil a trýznil. Rozhodla se proto, že takhle žít nechce a když porodila dceru, utekla z Paříže do Bruselu. Tam přičichla poprvé k boxu. Pochopila, že tohle je možná cesta, jak se životem konečně něco udělat.

Pracovala, šetřila, starala se o dceru a ve volných chvílích trénovala. V roce 2012 už měla dost peněz na letenku a do začátku, a tak se přestěhovala do kalifornského Sacramenta, kde začala studovat na zdravotní sestřičku, pracovat a trénovat. Od boxu přešla k MMA (z angl. Mixed Martial Arts, Smíšená bojová umění) a začala zápasit před diváky. Jejím snem je stát se profesionálkou!

Zneužívání ve vztahu už se nebojí. „Je to strašně osvobozující, že už na mě nikdo nemůže jen tak sáhnout a ublížit mi,“ říká Kheira s ulehčením. „Ještě v Bruselu jsem se pořád ustrašeně ohlížela, jako by po mě šla FBI,“ vypráví. A říká, že traumata z dětství a dospívání ji opustila. „Vím, že když si někdo začne dovolovat, sáhnu na něj a vyřídím ho,“ je si jistá pohledná žena. 

Ačkoli už nalezla východisko z násilnických vztahů, touha být lepší ji žene dál. Nechala za sebou doby, kdy jí blízkost mužů přinášela jen úzkosti, a chce to dotáhnout do profesionální klece. „Můj konečný cíl je trénovat za peníze, a k tomu pokračovat ve studiu na zdravotní sestru,“ věří si Kheira.

Hlavní je pro ni sportovní kariéra, a jestli to bude v boxu, nebo MMA, je jí v podstatě jedno. „Buď v tom, nebo v tom. Co teď především potřebuju, je dostat se do dobrého gymu v nějakém větším městě, než je Sacramento,“ spřádá racionálně plány na splnění svého snu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi