Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šestá oběť tornáda: Dívenka (+2,5) z Hodonína odešla do nebe za svým dědečkem

Autor: jn, ČTK - 
27. června 2021
16:12

Řádění tornáda na Slovácku si vyžádalo již šestou oběť. Na klinice v Brně zemřela holčička (†2,5), kterou zavalily sutiny domu zříceného v hodonínském Pánově.

„Potvrzuji úmrtí dítěte v souvislosti s tornádem. Vzhledem k věku oběti nebudeme zveřejňovat více informací,“ řekla Blesku mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. Dítě převezli záchranáři na brněnskou kliniku v kritickém stavu. Podle zdrojů Blesku neměla holčička šanci zranění přežít. Skonala v pátek.

Rodina z hodonínského Pánova prožívá nezměrnou tragédii. Maminka dívenky, která podle svědků svou dcerku držela do poslední chvíle v náručí, leží těžce zraněná v nemocnici. Dědeček zemřel v domku ve chvíli, kdy jej tornádo rozmetalo.

Také hodonínskou čtvrť Pánov čtvrteční tornádo výrazně poničilo. Jde o dvě desítky rodinných a bytových domů, extrémní bouře poškodila zřejmě všechny, nejvíce ty rodinné. 

„Jde o menší uskupení domů, ale to poškození je tam velmi výrazné. Rodinné domy mají střechy buď pryč, nebo poškozené. Udělali jsme nějaké záběry z dronu, hned před Pánovem je les, ten je posekaný, to jsem nikdy neviděl," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Bouřky, jejichž součástí bylo i tornádo o síle přes 200 kilometrů za hodinu a krupobití, zasáhly ve čtvrtek Břeclavsko a Hodonínsko. Nejvíce Hrušky, Moravskou Novou Ves, Mikulčice a Lužice. Značné škody jsou i v Hodoníně. Přírodní neštěstí si vyžádalo už šest lidských životů, desítky lidí utrpěly zranění. Celkem bouřky a tornádo poničily kolem 1200 domů, z nichž přes 60 musí být po rozhodnutí statiků strženo.

Video  Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ceskarebelka ( 27. června 2021 18:04 )

Hrozná tragédie. To se nedá vyjádřit ani slovy co cítí maminka té holčičky. To si nikdo nedokáže představit. Je mě nesmírně líto holčičky která musela zemřít a i maminky nevím co říct jak ji podržet aby to ustála. Pokud je věřící což Moravané jsou tak útěchu bude snad hledat u Boha. Nic jiného než to není. Ale i tak z lidského hlediska je to těžké.

eblanche ( 27. června 2021 17:21 )

nedovedu si představit větší zoufalství, než když matka drží svoje dítě v náručí a ono jí umírá před očima. Na dálku držím maminku za ruku a mačkám ji, co to jde, ať tu velkou bolest unese

jaja1973 ( 27. června 2021 17:20 )

Na tých najlep­ších,n­ajbez­bran­rjsich sa všetko valí 😥... Je mi ľúto moravakov,aspoň finančné sme ich podporili. Úprimnú sústrasť

Zobrazit celou diskusi