Hluk byl tak silný, že až trhal ušní bubínky. Dveře v domě nešly nikde otevřít. Byl tak silný podtlak, že tomu bránil,“ svěřila se paní Jindra. Matýsek hrozně křičel. Přišel o své oblíbené hračky. O celé své zázemí. Pro život autisty naprosto klíčové.

Zatímco rodiče nyní z posledních sil zajišťují zbytky domu před zřícením, lozí po žebříku, skládají suť, synek je se starším bratrem ubytovaný provizorně v Hodoníně u rodiny. Máma mu každou hodinu musí volat, aby chlapce ujistila, že je vše v pořádku.

„Jeho oblíbené hračky jsou z Avengeru, Marvelovek, filmu Příšerky s.r.o. I když jsou Sally, Kuliočko nebo Majkl zničení, říkám mu, že mu hlídají pokojíček. Musím mu je někde sehnat,“ svěřila se paní Jindra. Naštěstí ale zůstal Matýskovi jeho nejmilejší plyšový pejsek, kterého prý klučík nepustí z ruky. „Měl ho sebou i v koupelně, a tak je zázračně zachráněný,“ usmívá se paní Jindra.

Bartoníkovi si moc cení lidské pomoci a solidarity a pomoci. Případné nové hračky pro synky by ale v současnosti neměli ani kde uložit. „Zabýváme se jen hrubou prací na domě. Na hračky a takové věci přijde čas až zajistíme střechu a vyklidíme vnitřky,“ říká paní Bartoníková.

Co však rodina potřebuje a čeho se jí nedostává, jsou papírové pleny pro Matýska.„Zatím je ani není kde koupit,“ svěřila se statečná paní Jindra. Pokud někdo chce chlapci pomoci, přímý telefon: 603 169 722. Adresa je Mikulčice 458. Když telefon nikdo nevezme, jsou všichni na žebříku.

VIDEO: Ničivé tornádo natočené z bezprostřední blízkosti.

Video
Video se připravuje ...

Muž natočil tornádo na Moravě z bezprostřední blízkosti. Policie ČR / obyvatel Lužic

Fotogalerie
129 fotografií