Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bohumila (86), které zbyla jen urna syna, dojala Česko: Lidé jí posílají statisíce! Pomoc potřebují ale i další...

Aktualizováno -
27. června 2021
11:17
Autor: rix - 
27. června 2021
11:12

Když do Moravské Nové Vsi dorazilo ničivé tornádo, babička Bohumila (86) byla zrovna sama doma. Seniorka řádění víru naštěstí přežila, ale její domov byl zpustošen. Krátce před katastrofou ještě k tomu paní Kučerovou potkalo jiné neštěstí - přišla o jednoho ze svých synů. Bohumile teď pomůže podpora v podobě sbírky. 

Sbírku pro paní Bohumilu uspořádala nadace Adra. V současné době už nezdolné a statečné důchodkyni pomohlo bezmála čtyři sta lidí a vybráno bylo 314 750 korun. 

„Jestli Vás zaujal tento silný příběh a chcete paní Kučerové pomoci, můžete svůj dar poslat přímo z této stránky Darujme nebo na sbírkový účet Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 264. S paní Kučerovou budeme v kontaktu, aby jí peníze od dárců pomohly co nejúčinněji,“ uvedla nadace. 

Ani ne deset minut a máte po životě

„Tady ještě jakž takž, ale počkejte, to není nic,“ provázela Bohumila po svém zničeném domě svědky. Poukazovala na synovu urnu, která  smršť přežila. O potomka přišla dva měsíce před tornádem. „To je něco strašného, ještě to nejsou ani dva měsíce, co umřel,“ zoufala si. 

Paní Bohumila se před tornádem schovávala ve své ložnici. Podle jejích slov se všechno stalo během krátké chviličky. „Ani deset minut to netrvalo,“ říká. Před větrem se schovávala za oknem a čekala na zázrak. „Byla jsem tady sama, když to přišlo, a nevěděla jsem, co mám dělat. Televize mi začala blbnout, tak jsem ji honem vytáhla ze zásuvky a už to začalo. Schovávala jsem se za okna, ale to se rozbilo, záclony byly venku, tak jsem se schovala za zeď,“ popsala osudný den. „Ani ne deset minut a máte po životě,“ poukázala na děsivou skutečnost.

Bohumile s odklízením trosek pomáhá její druhý pětapadesátiletý syn. Ten ale k tomu trpí roztroušenou sklerózou.  „Co vám mám povídat, je to katastrofa. To se člověku ani nechce žít, protože co s tím budete dělat,“ řekla seniorka. 

Pomoc ale potřebují další tisíce lidí. Jihomoravský hejtman Jan Grolich v sobotu Blesku řekl, že se už objevily první podvody se sbírkami, a varuje - v QR kódech prý mohou být uvedena falešná čísla účtů. Soupis oficiálních sbírek najdete ZDE.

Video  Bohumila Kučerová (86): Nedávno jí zemřel syn, teď přišlo tornádo  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

Pohybovenadany ( 28. června 2021 01:12 )

Co ti hokejisti z Hodonína nebo Skalice , v rámci letní přípravy by jim pomoc při úklidu po tornádu neuškodil . Vozit kolečka, nakládat nepotřebné atd. Ale chlapci pozor na mozole !

Pohybovenadany ( 27. června 2021 23:28 )

Protože pak by se na sebe do zrcadla podívat nemohla. Ale to ty nepochopíš, tak promiň.

Pohybovenadany ( 27. června 2021 23:22 )

Třeba jestli se jim vino nekazí a pomoct vytáhnout ty plné ze sklepů ,co ?

Pohybovenadany ( 27. června 2021 23:20 )

Lidi co si litaji po těch Maledivach a Dubajích by se mohli trochu zastydět né ? Pěkným příkladem jde ta Plíshková ! Když nic nehraje , alespoň pomůže.

verka1 ( 27. června 2021 15:56 )

Co jsem tedy viděla v televizi, tak dům se bourat nebude, opraví se střecha, okna, možná fasáda. Ve svém věku má děti, vnoučata, její sousedka ji pomáhala s úklidem.
Opravdu někteří nemají peníze na účtě, nemají pojištěný dům?

Zobrazit celou diskusi