Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista Petr (†47) podlehl těžké nemoci: Synové a kolegové si ho připomněli fotbalovým zápasem

Autor: VaB - 
15. června 2021
19:01

Před pěti lety přišli policisté o svého skvělého kolegu Petra Rutrleho. Ten zemřel po těžké nemoci v 47letech. Od roku 2016 jeho dva synové a kolegové každoročně pořádají vzpomínkový fotbalový zápas. Jeden ze synů, Filip, se dokonce stal policistou.

Psal se rok 2015 když do policejního nebe odešel skvělý policista, otec a sportovec Petr Rutrle (†47). Bojoval s těžkou nemocí, nakonec ale boj prohrál. Kolegové, a hlavně dva synové, nechtěli otcovu památku nechat jen tak ladem ležet. A proto od roku 2016 pořádají vzpomínkovou akci.

Na Limnici, jak fotbalisté FK Nejdek říkají svému stadionu, se uskutečnil další z mnoha fotbalových zápasů. Jenže tenhle byl speciální. Byl uspořádán na počest zemřelého policisty Petra.

Návštěva z nejvyšších míst

„Fotbalisté z nejdeckého klubu ve svém volnu tohoto vynikajícího kolegu a skvělého kamaráda připomínají právě tímto zápasem. V něm proti sobě nastupují hráči nejdeckého klubu, se kterými Petr Rutrle hrál a kolegové, se kterými pracoval,“ popsal mluvčí policistů Jakub Kopřiva.

Zápasu se účastnili policisté z obvodních oddělení a také ze služby kriminální policie. „Chybět nemohli ani jeho dva synové, Jakub a Filip, kteří celou akci od začátku organizují společně s kolegy z detašovaného pracoviště 1. OOK v Nejdku,“ doplnil Kopřiva.

Letos se na zápas přijel podívat i šéf Karlovarské policie Petr Macháček. „Kolegům, kteří tento zápas každoročně připravují, bych chtěl poděkovat. Připomínáme si tím totiž Petra Rutrleho, který byl vynikajícím policistou a skvělým člověkem. Akce se již dá považovat za tradiční a velice rád ji navštívím i v příštím roce,“ řekl.

Syn se stal také policistou

Od Jakuba a Filipa před zápasem dostal dres s číslem pět. I tohle číslo má tradici. Nosil ho totiž zesnulý policista. Dres s tímto číslem pak mají všichni hráči. „V tom, že jeden ze synů Petra Rutrleho je také policistou, vidím určitou symboliku. Navíc mě těší, že kráčí ve stopách svého otce a stává se z něj také skvělý policista,“ dodal Macháček.

„Musím přiznat, že mě otec hodně inspiroval. Nebýt jeho, tak bych se policistou zřejmě nikdy nestal,“ doplnil podpraporčík Filip. Šéf krajské policie pak provedl čestný výkop, po tom následovala minuta ticha a zápas mohl začít. Jako i v předchozích letech skončil remízou 5:5. Opět to má symboliku.

Zemřelý policista u policie pracoval dlouhých 26 let. „Jsme si jistí, že by sloužil doteď. Pro nás, kteří jsme ho dobře znali, je to vždy velice emotivní akce. Jsme rádi, že si ho alespoň takhle můžeme připomenout a nepochybujeme o tom, že se seshora dívá,“ shodují se kolegové z Karlovarského kraje.

Video  Kriminalisté v Brně zadrželi cizince, měl v bytě drogy za půl mega.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi