Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pasažérka (25) nastoupila do špatného letadla: Omylem skončila 2000 kilometrů od domova!

Autor: rc - 
3. června 2021
18:46

Doufala, že se probudí v Belfastu, a místo toho přistála v Gibraltaru! Gemma Carginová (25) se chystala navštívit rodinu v Irsku, ovšem místo rodinné návštěvy zažila pořádné dobrodružství. Nastoupila totiž omylem na špatný let a odletěla za teplem na jih.

Podobně jako Kevinovi z filmu Sám doma se podařilo nastoupit na špatný let rodačce z irského města Banbridge Gemmě Carginové. Pětadvacetiletá žena v současnosti bydlí v anglickém Manchesteru, ale často navštěvuje svou rodinu v Irsku.

Je tak zkušenou cestovatelkou, pro níž je letiště takřka druhým domovem. Ovšem při jedné z cest do rodné vísky se jí povedlo něco, co se spíš vidí právě ve filmech.

V neděli ráno znovu přijela na letiště, a jelikož na obrazovce u gatu nebyly údaje o letu, nastoupila do letadla, o němž si myslela, že ji dopraví do Belfastu. Dokonce ani u kontroly vstupenek jí nikdo nesdělil, že se jedná o špatný let. Jakmile se uvelebila na sedadle, usnula.

Poté, co se probudila, myslela, že brzy začnou přistávat. „Probudila jsem se a podívala jsem se na čas a zeptala se: Kdy přistáváme, přistáváme brzy? Řekli mi, že přistáváme za hodinu a čtvrt a já jsem řekla: To neletíme do Belfastu?“  řekla pro BBC Gemma, která byla v šoku, když jí sdělili, že letí na Gibraltar! „Bála jsem se, přemýšlela jsem, jak se dostanu domů a co budu dělat na Gibraltaru? Také jsem myslela na své rodiče, protože jsem věděla, že mě vyzvedávají a že nemají tušení, kde jsem,“ dodala.

Rodiče zalarmovali personál na letišti a ten jim řekl, že jejich dcera nenastoupila na let. „Matce bylo řečeno, že jsem se nedostala na let do Belfastu a ona řekla, že se jí udělalo špatně, protože jsem jí posílala z letadla zprávu, že jsem na cestě,“ vysvětlila Gemma s tím, že později rodičům řekli, že je ve španělském Alicante.

„Až když jsem přistála na Gibraltaru a měla telefonní signál, mohla jsem jim dát vědět, kde vlastně jsem,“ uzavřela vyprávění o svém dobrodružství Gemma. Společnost EasyJet, s níž Gemma letěla, případ vyšetřuje.

VIDEO: Jak hrdina Sully přistál na řece Hudson bez obětí na životech

user ( 3. června 2021 19:24 )

Gibraltar je zámořské území UK, takže vlastně vnitrostátní let. Možná to bylo důvodem proč se jí podařilo nastoupit, přesto je to obrovský bezpečnostní průšvih letiště. Navíc UK již není v EU, tudíž odkaz na tuto možnost se nedá použít.

Zobrazit celou diskusi