Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kráska bojuje s rakovinou vaječníků: Veganství mě udržuje naživu, říká

Autor: DH - 
4. června 2021
13:52

O osmadvacetileté Jasmine Kerrové z britského Bristolu odborníci hovoří jako o živoucím zázraku. Žena od dospívání bojuje s rakovinou vaječníků a v roce 2019 se nemoc zhoršila natolik, že jí lékaři předpovídali maximálně rok života. Mladá kráska se ovšem nevzdala, překopala životosprávu na veganství, přešla na holistickou léčbu a žije dál.

Jasmine Kerrové bylo teprve 17 let, když u ní lékaři objevily první náznaky toho, co se zdálo být nádory v oblasti vaječníků. Pro tak mladou dívku to byl obrovský šok. Doktoři ovšem měli jasno. Pokud nádory neodstraní, u dívky propukne rakovina. Jasmine tak ještě před 18. narozeninami přišla o prakticky celé reprodukční orgány a dostavila se u ní předčasné menopauza.

Máte jen rok života

Během následujících deseti let podstoupila žena řadu operací, při kterých jí doktoři z oblasti podbřišku odstranili několik nádorů. V prosinci roku 2019 ovšem namísto zlepšení přišel další šok. Jasmine diagnostikovali vzácnou formu rakoviny vaječníků. Musela si tak vyslechnout tu nejhorší větu: „Zbývá vám jeden rok života“.

Pro Jasmine to byl nejprve velký šok, ale později se rozhodla začít s nemocí bojovat tak urputně, jak jen to půjde. A možná přišla na alternativní způsob, který ji umí udržet naživu – veganství. „Nejdříve jsem byla v šoku, ale pak jsem chtěla bojovat. Teď mám nový životní cíl vést kampaň za alternativní metody léčby. Provedla jsem vlastní výzkum a zjistila, že rakovina je autoimunitní onemocnění. Pohání ho hormony v mase a mléčných výrobcích a také energie z cukru,“ vypráví žena pro Daily Mail.

Rakovina – nemoc ze stresu

„Dříve jsem jedla hodně masa i mléčných výrobků, ale úplně jsem je ze své stravy odstranila, abych nechala rakovinotvorné buňky vyhladovět. Tedy s výjimkou vajec kvůli tvorbě bílkovin, začala jsem totiž bez nich nebezpečně hubnout,“ doplňuje dívka, která se rovněž začala zabývat duchovním léčením formou užívání energie reiki, která ji uklidňuje. Jak sama říká, rakovina je totiž nemoc ze stresu a traumat.

Mladá žena začala díky své vlastní léčbě poté, co odmítla chemoterapii, dělat obrovské pokroky. Rakovina vaječníků způsobuje zvýšené hodnoty hladiny proteinu CA-125 v krvi. Když pak Jasmine v prosinci 2019 začala svoji léčbu, byla tato hodnota 156. A dnes? Podle posledních měření je tak jen 27, což je u člověka běžné rozmezí. „Věřím, že s pokrokem, který vykazuji, budu za rok bez rakoviny a mé tělo se samo uzdraví,“ uvádí s velkou vírou v hlase dívka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi