Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jamie si zachránil život skokem z hořícího letadla: Jizvy a popáleniny ho ale poznamenaly navždy

Autor: rix - 
22. května 2021
21:28

Jamie Hull má za sebou příběh jako z hollywoodského trháku. Za letu začalo hořet jeho letadlo. On s ním dokázal sestoupit do nižší výšky a pak vyskočit ven. Prožil zdrcující léta v nemocnici a teď se po letech pyšní životem plným zážitků.

Když bývalému vojáku Jamiemu Hullovi začal hořet letoun přímo za letu, leckdo by si asi pomyslel, že je konec. On ne. „Hlavně to letadlo udrž ve vzduchu,“ prohnalo se mu hlavou, ačkoli už cítil zápach své spálené kůže. Jeho odhodlání mu zachránilo život, uvádí deník Sun

Se svým vrtulovým letounem se mu i přes oheň podařilo vykonat kontrolovaný sestup. S letadlem se dostal až k devíti metrům nad zemí. Další z rozhodnutí bylo ještě odvážnější. Vydrápal se z kokpitu a vyskočil. 

„Ty plameny by mě přemohly, musel jsem vyskočit. Dost jsem si u toho zaklel,“ uvádí. Otevřel poklop kabiny, vylezl na levé křídlo a skočil. „No, dopad nebyl úplně pohodlný,“ vtipkuje, ačkoli si způsobil mnohá zranění. Zlomil si klíční kost, pár kůstek v obličeji a náraz mu roztrhl střeva a játra. 

Tím nejhorším zraněním ale bylo popálení 63 % jeho těla. V nemocnici strávil dva roky. „Podstoupil jsem více plastik, než hollywoodská hvězdička,“ dodává s úsměvem. 

Život mu zachránily jeho zkušenosti. Po mládí plném drog, alkoholu a špatného chování se rozhodl svůj život uspořádat a stal se vojákem. To ho přimělo i k tomu naučit se pilotovat letadlo. Po dvou týdnech tréninku se vydal na samostatný let a motor jeho stroje pohltily plameny. „Když jsem tam ležel na zemi s těmi zraněními, bylo to zdrcující. Můj život skončil. Pak ale přišel relativní klid a rezignace. Díval jsem se na to jako voják. Už to nezměním, nemohu s tím nic dělat,“ řekl. 

V nemocnici po probuzení přišel další šok, když viděl, jak vypadá. Ačkoli měl prvotřídní léčbu, jeho trable byly během na dlouhou trať. To ho dostalo až do fáze, že se pokusil o sebevraždu. „Neviděl jsem konec. Neustále jsem bojoval, ale nikam se to nepohnulo,“ vysvětlil své konání. Podle něj není nic horšího než popáleniny třetího stupně po celém těle. 

V tu dobu Jamieho navštívil duchovní. Ten mu slíbil, že ho vezme na krásné místo ve Švýcarsku, ale jen pod podmínkou, že ještě měsíc vydrží. „Uf, to pro mě bylo jako věčnost, ale vydržel jsem. Pak se situace začala po některých úspěšných zákrocích výrazně lepšit,“ vzpomíná. 

V současné době se Jamie věnuje potápění, létá v balónech a po 62 operacích vede kvalitní život. Zkušenosti ze své léčby prosazuje jako motivační řečník. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi