Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hlavoun zbraňové asociace naštval milovníky zvířat: Postřelil krásného slona, dorazit ho ale nedokázal

Lov nebo týrání? Lovec slona nedokázal dorazit.
Lov nebo týrání? Lovec slona nedokázal dorazit.  (Autor: Reprofoto New Yorker)
Autor: rc - 
2. května 2021
14:29

Milovníky zvířat pobouřilo video, které bylo natočeno v roce 2013 v africké Botswaně. Je na něm představitel americké Národní asociace držitelů zbraní Wayne LaPierre. Viceprezident neziskové organizace se před osmi lety vypravil do Afriky na lov. V šokujícím videu, které trvá deset minut, je vidět, jak postřelí slona afrického. Ukončit agonii ohroženého chobotnatce se mu však nedaří a zraněné zvíře leží i po několika dalších ranách na zemi, poraněné a v bolestech.

Na loveckou výpravu do Afriky se podle videa, které pobouřilo ochránce zvířat, vypravil Wayne LaPierre se svou manželkou. Video, které zveřejnil magazín New Yorker and The Trace, zachycuje moment, kdy dnes jednasedmdesátiletý rodák z New Yorku míří a střílí na slona afrického, který patří mezi ohrožené druhy.

Podle informací deníku USA Today bylo video natočeno jako propagace Národní asociace držitelů zbraní, ovšem nikdy nebylo zveřejněno kvůli obavám o veřejné mínění. LaPierre totiž zvíře třikrát zasáhne, ovšem zvíře pouze ranní a chobotnatec padá k zemi. Zbraně se proto chopí jeho průvodci a jeden z nich zvířeti zasazuje smrtelnou ránu.

Ukázku znepokojivého videa lze nalézt i na sociálních sítích.

„Hezká práce“ a „gratuluji,“ říká LaPierre. „To byl sakra hon na slony,“ dodává ve video, které pobouřilo veřejnost. „Sloni afričtí byli právě mezinárodními odborníky prohlášeni za ohrožené a tyto inteligentní bytosti by určitě neměly být používány jako papírové cíle nešikovných střelců,“ uvedla Tanya Saneribová, mezinárodní právní ředitelka Centra pro biologickou rozmanitost.

VIDEO: Lovkyně Fialová přednášela v Česku: Krev a emoce!

Video  Lovkyně Fialová přednášela v Česku: Krev a emoce!  - Zuzana Brzáková, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Paja Papaja ( 3. května 2021 07:45 )

Ja bych mu postrelil tu je ho slapku a parchanty co si *** zebrak a jaho bribyl na vrata at ma peknou podivanou!!

hafblaf ( 2. května 2021 15:03 )

Zbohatlické ho va da asi mohou vše, ale doufejme, že je osud dorazí.

Zobrazit celou diskusi