Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Motokrosová závodnice (†15) zemřela při tréninku v Lipně: Není to první smrťák na této trati!

Autor: ran - 
28. dubna 2021
18:51

Na motokrosové trati v polském Lipně zemřela mladá talentovaná závodnice Maja (†15). K neštěstí došlo při tréninku, lidé se pokoušeli dívku několik desítek minut přivést zpět k životu, ale marně. Navíc to není poprvé, co na stejném místě zemřela mladá závodnice.

24. dubna měla Maja Kostrzewaová běžný trénink v polském Lipně. Talentovaná motocyklistka pocházející z Gdyně jezdila motokros a tento sport milovala. Bohužel se jí stal osudným.

Jak přesně k neštěstí došlo, nikdo neví, protože je nikdo neviděl. Závodnice ale zřejmě nezvládla řízení na jednom ze skoků. Svědci a záchranáři se následně snažili Maju oživit, bohužel však bezvýsledně. Dívka vážným zraněním podlehla, napsal polský web Fakt.pl

Zprávu o úmrtí ambiciózní jezdkyně přinesl jako první motokrosový časopis X-Cross na svém facebookovém profilu. „Smrt milé, přátelské, ale zároveň bojovné jezdkyně Maji nás šokovala,“ uvedl magazín. 

Na svém profilu časopis dále požádal, aby lidé měli ohledy k velké bolesti dívčiných rodičů. „Jejich jménem vás laskavě žádáme, abyste rodičům nevyjadřovali soustrast, a to zejména telefonicky. Odpočívej v pokoji, milá Majo,“ uzavřeli redaktoři smutný příspěvek.

Už v roce 2019 na této trati došlo k smrtelné nehodě. Tehdy tam zemřela také 15letá dívka.  

rukka ( 30. dubna 2021 10:03 )

Tak jde o to jestli byla talentovaná nebo jenom ambiciózní? Ambiciózní byly určitě jí rodiče kteří zabili tím že jí koupili motorku

Zobrazit celou diskusi