Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miminko už dvakrát málem zemřelo kvůli vzácné nemoci: Život se mu chystá zachránit tatínek

Autor: shp - 
25. dubna 2021
19:28

Georgia Hilliarová z australského Brisbane je teprve tříměsíčním miminkem. Bohužel ve svém raném věku zažila více dramatu, než je zdrávo. Už dvakrát málem zemřela. Důvodem je onemocnění SCID (těžká kombinovaná imunodeficience), kvůli kterému se její imunitní systém nedokáže sám pořádně bránit infekcím.

Dívenka, které její rodina přezdívá Gigi, se narodila letos v lednu. Štěstí z jejího narození však záhy vystřídaly obavy o její křehký život. Diagnóza byla zdrcující - Těžká kombinovaná imunodeficience. Kvůli tomu, že má Georgia velmi oslabenou imunitu, už během svého kratičkého života dvakrát málem zemřela. Jakákoliv běžná infekce může být fatální.

Rodiče Gigi byli rozhodnutí udělat pro záchranu svého malého uzlíčku štěstí cokoliv. Pak přišla naděje. Po obsáhlém testování vyšlo najevo, že tatínek Beau je vhodný pro dárcovství kostní dřeně, které může miminku pomoci a zachránit mu život. „Byli jsme nadšením bez sebe, že její vlastní tatínek jí může zachránit život,“ řekla Daily Mailu máma Lucy.

Extrémně vzácné onemocnění

Byla to tak úžasná věc. Budeme ji navždy střežit v srdci. Vždy je tu risk, že ji její tělo nepřijme, ale jsme plní nadějí a optimismu, že vše dopadne nejlépe, jak může, protože je malá bojovnice,“ dodala maminka. Onemocnění, kterým miminko trpí, je extrémně vzácné. Šance, že jeden ze dvou rodičů má špatný gen a předá ho dítěti, je 1:57 000.

Gigi nyní leží v nemocnici ve speciální místnosti s pozitivním tlakem, kde bude umístěna až do transplantace kostní dřeně, která je naplánována na 28. dubna. Před náročným zákrokem bude podstupovat týden chemoterapií, aby se tělo připravilo na velký zásah a imunitní systém mohl reagovat tak, jak doufají lékaři.

Sbírka pro dívenku

Lucy a Beau jsou v současnosti nezaměstnaní, protože si práci nemohou časově dovolit. Oba se střídají v nemocnici u Gigi a doma, kde se musejí starat také o dva syny Huxleyho (2) a Orlanda (4). Děti nemohou chodit do školy, aby domů nepřinesly nějaký virus nebo infekci. Na lékařské výdaje rodiny za hospitalizaci dívky byla založena sbírka.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi