Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž trpí vzácnou nemocí: Jídlo se mu v těle samo mění na alkohol!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jel - 
22. ledna 2021
20:17

Majitel úklidové firmy Nick Carson z anglického města Lowestoft trpí vzácným onemocněním, zvaným syndrom vlastního pivovaru. Ten způsobuje, že se mu v těle jídlo bohaté na karbohydráty mění na alkohol. Může se tak opít, aniž by vypil kapku alkoholu!

Vše začalo v roce 2003, kdy Nick v práci používal silné rozpouštědlo. Bylo mu poté velmi špatně, a když dorazil domů, tak omdlel. Poté se začaly objevovat první příznaky vzácného onemocnění. Než byl ale pan Carson diagnostikován, trvalo to velmi dlouho. Jeho ženu napadlo, že by mohlo jít o tuto nemoc, až ve chvíli, kdy ji viděla v seriálu Doktor Martin.

„Lékaři mi řekli, že to, že bylo moje tělo nadměrně vystaveno rozpouštědla, vyvolalo reakci, a když jsem pak jedl sladké jídlo a sacharidy, bylo to, jako bych přilil palivo do ohně a došlo k fermentaci,“ popsal nemocný muž pro Daily Mirror. „V podstatě se ze mě stal alkoholik, ta nemoc ho ze mě dělá,“ dodal.

Řekl, že se snaží držet keto dietu, ale je to opravdu těžké, protože sacharidy jsou skoro v každém jídle. Navíc opravdu touží si dát dort, což nemůže, protože by ho to klidně mohlo oslepit. Snaží se vyhnout jídlům, která v jeho těle spustí fermentaci alkoholu, ale občas to může způsobit i ten nejmenší kousek jídla. Neustále s sebou proto nosí alkohol tester, aby zjistil, zda není náhodou opilý.

„Jednou jsem zkusil nízkotučné brambůrky a pak jsem hodiny zvracel v obývacím pokoji a nakonec omdlel. Občas jsou to hodiny, které si nepamatuji, jen mluvím z cesty. Lidem připadá můj stav směšný, ale je to hrozné, člověk si pak nepamatuje věci a stydí se za to, jak se choval, nebo co řekl,“ popsal pan Carson s tím, že používá tester každou hodinu a díky manželce Karen se mu poslední dobou daří mít stav pod kontrolou. „Doufám, že můj příběh zvýší povědomí lidí o tomto vzácném syndromu,“ dodává Nick.

Podívejte se, jaký koktejl je nejdražší na světě:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi