Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pasažérka hekticky porodila na palubě letadla: Miminko dostalo od dopravce úžasný dárek

Autor: rix - 
8. dubna 2021
19:16

Neuvěřitelný příběh se odehrál při letu z čadského hlavního města N´Djamena do Káhiry v Egyptě. Kvůli náhlému porodu jedné z cestujících musel být letoun odkloněn do Asuánu. Matka ale začala rodit ještě před přistáním!

Piloti aerolinek Egyptair potom, co se dověděli o nenadálé situaci, ihned zareagovali. Odklonili letoun osm set kilometrů od Caira do Asuánu na jihu Egypta v naději, že se jim podaří včas přistát a dopravit rodící ženu do nejbližší nemocnice, uvedla společnost Egyptair.

To se naneštěstí nepodařilo. Budoucí maminka začala rodit ještě před přistáním v průběhu letu. Situace ovšem nebyla tak dramatická, jak by se dalo předpokládat. Na palubě se mezi cestujícími nacházela i studentka medicíny. Miminko se tak podařilo v pořádku dopravit na svět.

“Byly dodrženy všechny bezpečnostní postupy. Naše letušky úspěšně spolupracovaly se studentkou medicíny a pomohly tak pacientce,“ upřesnila letecká společnost. Nově narozené miminko bude mít u společnosti zaručeny lety zdarma.

Tento případ úspěšného přivedení dítěte na svět není ojedinělý. Minulé září se to samé podařilo při letu z Káhiry do Londýna.

Video: Panika v letadle

Video  Panika v letadle  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi