Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skandál na vyhlašování miss! Královně rvali na pódiu korunku z hlavy: Je prý rozvedená

Autor: ran - 
7. dubna 2021
18:41

Slavnostní udílení titulu královny krásy Srí Lanky poznamenal velký skandál. Výherkyni nejprve nasadili korunku, pak jí ji ale přímo na pódiu zase sebrali. Miss je prý rozvedená a to pravidla pro výherkyně soutěže krásy v této jihoasijské zemi přísně zapovídají! 

Srílanská výherkyně soutěže krásy Pushpika De Silvaová zažila při slavnostním vyhlašování chvíle nadšení a radosti, ale vzápětí také velké zostuzení před celým národem. O skandálním incidentu napsala řada médií, včetně BBC

Finále soutěže Miss Srí Lanka v sobotu vyvrcholilo velkou ceremonií, které se zúčastnila i manželka premiéra země. Vše klapalo podle plánu, výherkyni De Silvaové na hlavě přistála velkolepá korunka v barvě zlata a nová miss se mohla začít radovat.

Potěšení jí ale vydrželo jen chvíli. Krátce poté se totiž držitelka titulu za rok 2019 Caroline Jurieová chopila mikrofonu a oznámila zkoprnělému publiku i televizním divákům, že výherkyně porušila hlavní pravidlo soutěže. Je prý rozvedená, a proto jí výhra nenáleží.

„Je tu pravidlo, které ze soutěže vylučuje ženy, jež se vdaly a rozvedly, takže se postarám o to, aby korunku dostala dívka na druhém místě,“ řekla do mikrofonu.

Nato přikročila k překvapené výherkyni a korunku jí sama sundala. De Silvaová se urazila a chvatně odkráčela do zákulisí. Při necitelném zákroku utrpěla na hlavě zranění, kvůli němž musela být navíc ošetřena lékařem.

Korunka putovala na hlavinku vicemiss, která svému štěstí zprvu nemohla ani uvěřit. Po počátečním váhání se pak už ale rozplývala blahem a rozdávala úsměvy na všechny strany.    

Vedení soutěže se po skončení vysílání následně omluvilo, došlo prý k omylu. De Silvaová není prý rozvedená, jen nyní s manželem žijí odděleně. Sama výherkyně se cítí poškozená jak způsobeným trapasem, tak dotyčným pravidlem jako takovým.

A chystá žalobu za „neodůvodněné a urážlivé jednání“ vůči ní. „Na Srí Lance je mnoho trpících matek samoživitelek, jako jsem já,“ řekla De Silvaová na tiskové konferenci. „Tuhle korunku věnuji všem ženám, které musejí těžce a bez pomoci vychovávat své děti," řekla roztřesená misska.

Ředitel soutěže Chandimal Jayasinghe uvedl, že výherkyně v úterý dostane korunku zpět. „Jsme zklamaní,“ dodal. „To, jak se Caroline Jurieová na pódiu zachovala, je ostuda, a organizace už začala věc prošetřovat.“ Případem se dokonce zabývá i místní policie.

Zobrazit celou diskusi