Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Popadali jako kuželky! Muži se při bouřce schovali pod strom, zasáhl je výboj!

Aktualizováno -
19. března 2021
09:05
Autor: ran - 
17. března 2021
10:06

Čtyři indičtí zahradníci si nevybrali dobře místo ani čas. Chtěli pod stromem počkat, až se přežene déšť, který je v parku překvapil. A to neměli dělat. Kamery zachytily, jak obrovský výboj všechny čtyři složil jako kuželky! 

Ne nadarmo se radí nestát v bouřce pod stromem a hlavně se ho nedotýkat. Při průtrži mračen, ale i jen při zdánlivě nevinné přeháňce hrozí vážné nebezpečí, že strom přitáhne elektrický výboj z mračen a ohrozí kohokoli ve svém okolí.

A přesně to se stalo druhý březnový týden i čtyřem mužům v Indii. Zaměstnanci zahradnictví ve městě Gurugram ve státě Harijána se rozhodli přečkat bouřku pod nedalekým stromem v parku, aby na ně nepršelo. Že to nebylo moudré rozhodnutí, se měli brzy přesvědčit.  

Na videu natočeném bezpečnostní kamerou je dobře vidět, jak se na začátku tři z mužů bezstarostně opírají zády o kmen stromu, zatímco sledují rozmary počasí. V posledním okamžiku před neštěstím se těsně ke stromu staví i čtvrtý z nich. Vtom z nebe náhle sjíždí obrovský výboj a strom se na moment halí do ohnivé záře.

Jen co záblesk zmizí, čtyři postavy se bezvládně skládají k zemi. Dál se neděje nic, přitom ale život jednoho ze zahradníků právě zvolna vyhasíná.

Převoz do nemocnice bohužel nepřežil. Ostatní ano, ale s ošklivými zraněními skončili na popáleninovém oddělení. 

V Indii to není jediný případ z poslední doby. V únoru výboj zabil i 60letého muže při práci na poli ve státě Maharashtra. Panovalo tehdy v oblasti několik dní deštivé počasí, ostatně stejně jako v případě úmrtí v Harijáně. 

Zobrazit celou diskusi