O hercově tragickém skonu informovala jeho manželka Tessie Sinahonová. „Jsem sklíčená a stále v šoku ze smrti svého manželka Yapheta, se kterým jsem byla dlouhých 24 let,“ napsala na sociální síti. Dodala, že ačkoliv si v několika filmech zahrál záporáka, pro ni a další blízké přátele byl velkým hrdinou.

„Byl jsi dobrý člověk, táta a manžel, takových je málo. Jeden z nejlepších herců v Hollywoodu. Legenda. Odpočívej v pokoji, zlato, budeš mi chybět každý den,“ uzavřela. Na Emmy nominovaný Kotto zemřel v pondělí 15. března, příčinu rodina nesdělila.

Video: Útok na Trávníčka řeší policie! A Janda se drsně obul do Csákové a dalších

Video
Video se připravuje ...

Útok na Trávníčka řeší policie! A Janda se drsně obul do Csákové a dalších. Blesk

Kotto si za svou dlouholetou kariéru, odstartovanou v 60. letech, zahrál ve velkém počtu známých i méně známých filmů a televizních seriálech. Do hledáčku veřejnosti se dostal jako zlořád doktor Kananga v bondovce Žít a nechat zemřít.

Velkou slávu zažil díky sci-fi thrilleru Vetřelec, kde ztvárnil technika kosmické lodi Nostromo, Parkera. Mezi jeho další známé počiny patří film Běžící muž či seriály Kořeny, Zákon a pořádek nebo To je vražda, napsala.

VIDEO: Připomeňte si krvavou scénu z Vetřelce

Video
Video se připravuje ...

Vetřelec Youtube.com

Fotogalerie
20 fotografií