Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Andrea (26) má dvě vaginy i dělohy. Sužují ji velmi silné menstruační křeče

Autor: shp - 
13. března 2021
09:01

Andrea (26) z anglického města Salisbury v hrabství Wiltshire vypadá na první pohled jako normální, krásná, mladá žena. Jenže je ve skutečnosti výjimečná. Má totiž dvě vaginy a dvě dělohy. O svém zdravotním stavu nyní odvážně promluvila.

Andrea, která z pochopitelných důvodů nechtěla prozradit celé své jméno, má velmi vzácné onemocnění. Tím je uterus didelphys, což znamená, že má dvě dělohy. Tuto kondici často doprovází i zdvojená vagina, což je taktéž případ mladé Angličanky.

Prohlídka u gynekologa byla bolestivá

Ta nyní promluvila o svém stavu. „Vím, že prohlídka u gynekologa je trochu nepříjemná, ale já skončila v takových bolestech, tak moc to bolelo, že jsem musela poprosit doktora, aby přestal,“ vysvětlila Andrea Daily Mailu. Gynekolog pak přišel se zásadním zjištěním.

Vchod do vaginy Andrey se totiž dále dělil na dva otvory. „Byl v šoku. Říkal, že je to velmi vzácné, ale že nejde o něco, čím bych se měla ve svém věku znepokojovat,“ pokračovala. Vyšetření ultrazvukem pak kdysi odhalilo, že má i dvě dělohy. Obě z nich jsou funkční.

Těhotenství může být problém

Bohužel to bude mít Andrea se svým stavem těžší, až se bude snažit otěhotnět. To poznala, když otěhotněla v 17 letech. Její miminko se přestalo v třetím měsíci těhotenství vyvíjet. Nyní je Angličanka půl roku ve vztahu s Oliverem (36), který také nechce prozradit příjmení.

Nikdy jsem si nebyla jistá, jestli budu moci donosit miminko, takže jsem chtěla znát, jestli vůbec budu moci mít děti,“ vysvětlila. „Je to šedá zóna, máme šanci 50/50, ale nebudeme vědět víc, dokud se o to nepokusíme. Budeme tomu čelit společně, až přijde čas,“ dodala vzápětí.

Šílené menstruační křeče

Stav Andrey jí nezpůsobuje dennodenní bolesti, ale jakmile dojde na menstruaci, je zle. „Trpím velmi špatnými křečemi během menstruace. Někdy je to tak hrozné, že se nedokážu hýbat. Hádám, že je to tím, že mám jednu dělohu navíc,“ uzavřela žena toužící po miminku.

Video: Kdy a proč byste měla jít na rizikové těhotenství

Jirik-ta ( 13. března 2021 10:36 )

Někde příroda odpočívá a někde se zase vyřádí. Chtěl jsem to vidět(foto) a ono nic.

Zobrazit celou diskusi