Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Maminka porodila identická dvojčátka: Chlapci se přitom narodili v odlišné dny!

Autor: rc - 
25. února 2021
21:32

Jako vejce vejci se podobají bratři Hugo a Leo. Dvojčata, která se narodila Kirsten Stevensové z anglického Somersetu před dvaceti měsíci, se narodila jako identická dvojčata a to navzdory tomu, že byla ve svých plodových vacích a narodila se v odlišné dn\! Lékaři rodičům tvrdili, že není možné, aby dvojčata byla identická. Po narození chlapců však byli všichni překvapeni!

Velké překvapení čekalo na Kirsten Stevensovou z hrabství Somerset v Anglii. Nastávající maminka se nemohla dočkat, až na svět přivede své první miminko. O to víc byla nadšená, když se ve dvanáctém týdnu těhotenství dozvěděla, že miminka budou rovnou dvě!

Domnívala se, že dvojčátka budou identická, ovšem posléze jí lékaři řekli, že každése vyvíjí ve svém plodovém vaku a tak je pouhá třiceti procentní šance, že dvojčátka budou identická. „Celé mé těhotenství mi říkali, že nesou identická a tak jsem se s tím smířila,“ uvedla pro britský deník Daily Mail Kirsten. Začátkem června roku 2019 na Kirsten přišly porodní bolesti a na svět přivedla chlapce, které pojmenovala Hugo a Leo.

Chlapci se narodili jedenáct minut po sobě a každý v jiný den! Ovšem po narození je od sebe nemohli rozeznat. „Každý mi říkal, že musí být identická, protože vypadali naprosto stejně,“ uvelda Kirsten s tím, že se nakonec rozhodli zaplatit genetický test, aby jim potvrdil, zdali jsou identická. Výsledky jim skutečně potvrdily, že se jim narodila identická dvojčátka!

„Lidé je nemohli od sebe rozeznat, dokonce můj manžel Craig a já samotná jsem občas byla zmatená. Neustále jsem o tom přemýšlela, neustále jsem se sama sebe ptala, zdali jsem identická nebo ne. Chtěla jsem to vědět jistě, kvůli mým chlapcům, abych jim to mohla říct, až budu starší,“ dodala Kirsten s tím, že když přišly výsledky, bála se je otevřít. Ovšem zpráva, která jí přišla a potvrdila tak domněnky, že se skutečně jedná o identická dvojčata, ji potěšila. „Byla to taková úleva, mít konečně pevnou odpověď a uvědomit si, jak vzácní jsou naši chlapci,“ směje Kirsten.

VIDEO: Co nevíte o porodech a těhotenství?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi