Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Chlapec (7) hrdina zachránil z hořícího domova sestřičku (22 měs.): Celý dům lehl popelem

Autor: shp - 
29. prosince 2020
21:26

Rodina Davidsonových v poklidu podřimovala v postelích, když v jejich domě ve městě Tazewell ve státě Tennessee propukl požár. Plameny začaly s pekelnou rychlostí olizovat dřevěnou budovu. Maminka Nicole se probudila, když ucítila kouř. Okamžitě probudila manžela Chrise, se kterým dostala do bezpečí syny Eliho (7) a Elijaha (2). Jenže malinká Erin (22 měsíců) zůstala uvězněna v hořícím pekle!

Nicole se probudila 8. prosince kolem půl dvanácté večer a cítila zápach kouře. Během pár dalších okamžiků uviděla, jak její domov olizují plameny. Naštěstí ona i manžel Chris jsou bývalí hasiči, takže ve stoupajícím žáru zachovali chladnou hlavu. Chris vzal do rukou okamžitě hasicí přístroj a začal kolem sebe hasit, aby se jeho odvážná žena dostala k synům, uvedla televizní stanice WVLT.

Chytila jsem chlapce, protože byli nejblíže ohni,“ vypověděla matka. Jenže přes plameny se nedokázala dostat do ložnice, kde spinkala malinkatá Erin. Když se rodiče dostali ven s oběma syny, zachoval se Eli jako opravdový hrdina. Chris ho vyzvedl nahoru do okna ložnice jeho sestřičky, odkud ji odvážný chlapec zachránil. Nejdřív ji oknem podal rodičům ven a pak sám utekl stejnou cestou ze smrtonosného inferna.

Nechtěl jsem, aby mi umřela sestřička

Táta rozbil okno a poté jsem řekl dvakrát: ‚Nedokážu to udělat‘, ale poté jsem řekl: ‚Mám ji, tati.‘ Moc jsem se bál, ale nechtěl jsem, aby moje sestřička zemřela,“ řekl Eli. „Běželi jsme ven, abychom ji dostali oknem pryč. Jenže neexistovala šance, že bych se k ní dostal. Tak jsem vzal Eliho, prostrčil ho oknem a on ji vzal z postýlky,“ popsal dramatickou situaci manžel Chris zpravodajské relaci CNN. „Nemůžeme být na Eliho více hrdí. Dokázal něco, co by ani dospělý chlap nezvládl,“ dodal.

Je v pořádku se bát, ale uvnitř jste odvážní a dokážete cokoliv, co chcete,“ řekl Eli WVLT. Jako zázrakem nebyl při požáru nikdo zraněn, ale celý dům lehl popelem. I když oficiální příčina požáru není ještě známa, domnívají se vyšetřovatelé, že vznikl od elektrického zkratu. Davidsonovi v současnosti žijí u příbuzného. Na dobročinné stránce GoFundMe probíhá v jejich prospěch sbírka, aby rodina mohla začít znovu.

Ztratili všechno, co měli

Ztratili jsme všechno, co jsme kdy měli. Naše celé životy byly v tom domě. Nikdy není člověk tak pokorný, jako když nemá ani své vlastní spodní prádlo,“ uvedl Chris pro CNN. Nicole a Chris jsou přitom oba lidé, kteří mají srdce na správném místě. Během svého života byli pěstouny 34 dětí včetně Eliho. Erin a Elijaha si dokonce adoptovali. Eli si nyní užívá svých pět minut slávy a říká: „Podívej, mami, budu slavný!“

Více než nápomocné video: Jak se zachovat při požáru?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi