Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Smrtelné selfie krásné modelky: Opilá a zdrogovaná přelezla plot na útesu, zřítila se

Autor: ran - 
22. prosince 2020
10:26

Další důkaz, že spojení alkoholu, drog a touhy po skvělé selfie na výjimečné lokalitě - pokud možno hodně vysoko nad zemí - není úplně nejšťastnější, podal případ mladičké modelky Madalyn. Zabila se, když po večírku chtěla zachytit první ranní paprsky - na útesu. Že za její smrt nestálo cizí zavinění, ukázalo vyšetřování, jehož závěry byly ve středu zveřejněny.           

Byla právě s kamarádkou na menším - 12měsíčním - výletě po Thajsku a Austrálii, když se britská modelka Madalyn Davisová (†21) 11. ledna 2020 zřítila do moře v Diamantové zátoce v Sydney. Na osudné místo se po jednom delším večírku vydala s dalšími osmi lidmi, aby stihli východ slunce.

Pro ten účel si vybrali 30 metrů vysoký útes, který je v okolí vyhlášený jako místo, kde si lidé velmi rádi zhotovují selfie a vůbec jakékoli fotky. Madalyn přelezla zábrany, což po propařeném večeru, noci a ránu nebyl vůbec dobrý nápad. Později se přišlo na to, že koktejl drog, kterými se modelka během party posilňovala, se skládal z extáze, ketaminu a kokainu. A samozřejmě litrů alkoholu.

Soudní lékař Gordon Clow uvedl, že „směsice drog zásadním způsobem negativně ovlivnila rozhodovací schopnosti, rovnováhu a koordinaci ženy.“ Modelka při všeobecném veselí šlápla do prázdna. Jako první si toho, že jim kamarádka chybí, všimli mužští členové výpravy. „Madalyn je pryč, kam zmizela?“ Když si všichni uvědomili, co se stalo, přivolali pomoc. Po ženě pátrali vodní záchranáři, potápěči i pár rybářských lodí z okolí. Našli ji ale už utopenou. 

Modelčina rodina o Madalyn po tragédii uvedla, že to byla „velmi společenská dívka, která s kamarády ráda chodila ven“. Protože se po smrti dcery na pozůstalou rodinu sesypalo plno nenávistných komentářů ze sociálních sítí, vydali rodiče prohlášení. O výletu do Thajska a Austrálie v něm hovoří jako o „cestování po světě a objevování nových kultur“.

„Madalyn byla introvertní extrovertka. Někdy stála sama tváří v tvář světu, který dokáže být k druhým velmi nepříjemný a krutý. Přesto na všech vždy viděla jen to nejlepší. Bohužel toho ale někteří dokázali zneužívat. Byla dobrý člověk a občas se tak na ní vztek a manipulace druhých nepěkně podepsal,“ stojí například v prohlášení. Madalyn prý věřila v jednotu všech lidí a nikdy by nikomu neublížila, protože by tím ublížila sama sobě. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi