Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úzkosti, anorexie a mrtvé děti: Mladá poslankyně promluvila o svých duševních problémech

Autor: Darina Jíchová - 
15. května 2020
22:35

Britská poslankyně Jess Phillipsová (38) v otevřeném rozhovoru přiznala, že v mládí brala drogy a trpěla anorexií. Labouristka pro platformu zabývající se duševním zdravím Head Talks dodala, že ji dodnes trápí iracionální úzkosti. A vysvětlila, že mívá pocit, že pokud se její děti opozdí, jsou mrtvé. Phillipsová se rovněž zmínila o své posttraumatické stresové poruše (PTSD), kterou u ní vyvolal teroristický útok v Londýně.

„Na univerzitě jsem si prošla anorexií, ta se se mnou táhla ještě po dvacítce,“ politička reprezentující birminghamský okrsek se přiznala k poruše příjmu potravy. „Prala jsem se také s užíváním drog a dalších návykových látek, okolo třicítky jsem začala trpět těžkými úzkostmi, které jsou naprosto nelogické. Když se děti třeba o 20 minut opozdí s návratem domů, začne mě svírat nevysvětlitelný strach, že jsou mrtvé,“ shrnula své problémy Phillipsová.

Poslankyně přežila teroristický útok

Phillipsová v březnu roku 2017 přežila teroristický útok před Westminsterským palácem, atentát se na ni hluboce podepsal a vyvolal u ní posttraumatickou stresovou poruchu. „Občas mě vyděsí hlasitý zvuk, někdy mám pocit, že do mě něco vráží, což je vzhledem k tomu, co se stalo asi logické,“ útočník tehdy na Westminsterském mostě najal do chodců a pak se vydal k paláci, kde pobodal několik osob. Jeho útok si vyžádal 6 obětí a 49 zraněných.

„Byl to extrémní zážitek, dnes už jsem se PTSD téměř zbavila, někdy ale přijdou těžké dny, kdy ztratím kontrolu sama nad sebou, a vyděsí mě každý hlasitý zvuk. Ten den jsem tam byla, byla jsem v parlamentu, byla jsem u toho,“ vzpomínala. Phillipsová promluvila i o úzkostech, které prožívá kvůli útokům internetových trollů.

Internet krmí její úzkosti

„Internet je černá díra, která jen živí moje úzkosti. Stačí se podívat na sociální sítí, a pokud se někdo pere s myšlenkou: Všichni mě nenávidí a chtějí mě zabít, na internetu snadno najdete lidi, kteří vám na profil píšou, jak vás nenávidí a co všechno si zasloužíte,“ vysvětlila Phillipsová. „Víte, já si uvědomuju, že mi ve skutečnosti nikdo nevyhrožuje, ale někdy si nemůžu pomoct,“ uzavřela politička.

Phillipsová se poprvé k závislosti přiznala v roce 2015. S drogovou a alkoholovou závislosti se potýkal i její bratr Luke Trainor (40), který podle vlastních slov začal „pít a fetovat, když mu před očima zemřel jeho kamarád“. Trainor úspěšně abstinuje druhým rokem. 

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...