Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruského vědce, který se podílel na vývoji vakcíny, našli mrtvého na ulici: Spadl ze 14. patra!

Autor: ran - 
21. prosince 2020
16:57

Ruského vědce Kaganského, který pracoval na vývoji vakcíny proti covidu, našli za podezřelých okolností mrtvého pod domem. Rus na dlažbu dopadl ze 14. patra. Na jeho těle se ale našlo i bodné zranění. Vyšetřovatelé proto soudí, že mu někdo na onen svět pomohl.

Biolog Alexander Kagansky (†45) zemřel v sobotu v ruském Petrohradě. Dopadl na zem ze 14. patra a jeho tělo údajně neslo i stopy bodného zranění. Vědec se podílel na vývoji jedné z vakcín, na nichž se v Rusku pracuje.

Ruský deník Moskevský komsomolec uvedl, že policie v případu vyhlásila vyšetřování. Dopadla v té souvislosti už jednoho podezřelého, shodou okolností také 45letého muže. Policie se podle listu domnívá, že se před osudným pádem v okně strhla rvačka, při níž byl Kagansky vážně zraněn.  

V letech 2005 až 2012 vědec pracoval na Edinburské univerzitě ve výzkumu biologie buněk. Na známé skotské vysoké škole působil nejdříve jako doktorand a později na stejné univerzitě pokračoval. V posledních letech se přesunul do Ruska, nicméně dál rozvíjel spolupráci s evropskou univerzitou.

Během koronavirové krize se Kagansky podle světových médií měl spolupodílet na vývoji jisté vakcíny proti onemocnění covid-19. Na jaké očkovací látce v Rusku pracoval, není zcela jasné. Rusko začalo už v srpnu jako první stát na světě své občany očkovat vakcínou vyrobenou vlastními silami, ostatní svět však její prvenství sledoval s velkou rezervovaností.

Další v pořadí přišla Čína, která látku využila také jen pro své obyvatele. Západní svět si počkal na vakcínu svoji, která je v porovnání se „srpnovou“ ruskou a „zářijovou“ čínskou, jak věří, o to bezpečnější, čím déle byla testována a hodnocena. Jaká tajemství - a zda vůbec - se skrývají za smrtí ruského biologa, ukáže čas.   

Video  Údajný záznam nakládání mrtvého těla Alexandera Kaganského. Vědec vypadl pobodaný ze 14. patra.  - Reprofoto CCTV/Instagram
Video se připravuje ...
  

pindal ( 22. prosince 2020 14:57 )

No jo a teď ještě vyhodili toho vědce.No tak mírumilovní jako jsou Američani asi nejsou.

Pepicek1953 ( 22. prosince 2020 09:23 )

v Americe by vypadnout z okna nemohl tam by ho vyhodili nohama napřed

Manowar ( 22. prosince 2020 05:29 )

Určitě někdo z konkurence ze západu.Na zapadě by měli už jasno,svedli by to na Rusko.

BoziMilda ( 21. prosince 2020 22:37 )

Rusko je opravdový národ, těžko by svým občanům naočkovali něco špatného. Mluvíš o tom národě, jehož vůdce nechal ve třicátých letech umřít 20 až 30 miliónů občanů uměle vyvolaným hladorem ? Mluvíš o tom národě, jehož vůdci tři dny tajili světu i místním občanům, že jim bouchla jaderná elektrárna a jsou v ohrožení ? Mluvíš o tom národě, jehož vůdce nedovolil zahraniční záchranu námořníků z havarované ponorky, ač byla pomoc na dosah ? Mluvíš o tom národě, kde zlikvidovali padesát teroristů tak, že kromě nich otrávili ještě dalších tisíc lidí a lékařům neprozradili složení otravné látky ? Čína je opravdový národ, těžko by svým občanům naočkovali něco špatného. Mluvíš o tom národě, kde jeho vůdci poslali tanky na pokojné demonstranty ? Mluvíš o tom národě, kde vláda i místní orgány zakazovaly lékařům varovat před novou neznámou chorobou ? Kde některé tyto lékaře před vězením zachránila jenom úmrtí na tuto chorobu ? Tak tě ujišťuji, že v těchto zemích vládám na občanech vůbec nezáleží, nepotřebují ani jejich volební hlasy.

BoziMilda ( 21. prosince 2020 22:22 )

Za Stalina to bylo ještě horší. To nepomohlo ani být loajální ani nevyčnívat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání