Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Jsou to všechno kraviny. Ti, co mají zemřít, zemřou.“ Tvář koronaviru šokovala Rusko

Autor: sova - 
1. června 2020
21:35

Ruská „tvář koronaviru“, lékař a televizní moderátor Alexander Myasnikov, se opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že obavy z onemocnění covid-19 jsou celosvětově nadsazené. Konkrétně prohlásil, že „na koronavirus zemře tolik lidí, kolik zemřít má“. Nezávislá ruská a západní média mají jeho vyjádření „minimálně za necitlivé“.

Do funkce hlavního informátora veřejnosti o nemoci, kterou způsobuje nový typ koronaviru, byl Myasnikov jmenován v dubnu. Do kompetence dostal také „boj proti fake news“ v souvislosti s tímto onemocněním.

Poté, co označil nízké počty obětí koronaviru ve své zemi za „ruský zázrak“, nadzvedl mnohé ze židle svým tvrzením, že ti, kteří na covid-19 mají zemřít, jednoduše zemřou.

V zájmu boje proti nemoci byl svět zničen?

Ve středečním rozhovoru, který Myasnikov poskytoval youtube kanálu Ksenie Sobčakové, v jednu chvíli pokynul kamerám, aby přestaly natáčet a od srdce prohlásil: „Jsou to všechno kraviny.“

„Všechno kolem je přehnané. Je to akutní respirační onemocnění s minimální úmrtností,“ pokračoval lékař. Dodal, že v zájmu boje proti pandemii byl celý svět „zničen“ a přiznal, že mnohem větší obavy má z druhé vlny koronavirového onemocnění, na kterou podle jeho slov nejsme připraveni.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

abyss ( 1. června 2020 22:35 )

Má pravdu a šokuje to jenom ovce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa