Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž žil dva roky pod balvanem poté, co přišel o rodinu

Autor: shp - 
18. prosince 2020
21:17

Obyvatelé filipínské provincie Negros Occidental se nestačili divit, když v místní divočině našli muže, který žil pod balvanem celé dva roky. Chlapíka známého jen pod jménem Randy (35) tam vyhnala těžká životní situace poté, co přišel o rodinu.

Jeho příbytkem byla jen úzká škvíra mezi obřími balvany. Sice mu tam nepršelo, ale domovem se toto improvizované obydlí nazývat nedalo. Místní obyvatelé byli podle agentury profimedia.cz šokováni, když Randyho našli v jeho skromném kamenném útočišti 9. listopadu.

Romeo Macapas, který žije poblíž, prozradil, že muži je kolem 35 let a svého času žil v malé chatce poblíž lesa v izolované části vesnice. Jenže poté, co si místní všimli, že je chatrč opuštěná a Randy zmizel, vydali se ho hledat. Koukali se všude po ostrově, ale Randy nebyl nikde k nalezení.

Ukrytý mezi balvany

V pátrání však nepolevovali a nakonec ho našli tam, kde by ho vůbec nečekali. Muž se krčil ve škvíře, která byla po dlouhé dva roky jeho provizorním domem. Mezi balvany ho vyslala těžká životní situace. Jako poustevník začal žít po smrti rodičů, která ho psychicky zničila.

„Sbíral odpadky kolem vesnice a prodával je za peníze, kterými platil jídlo. Poté jsme se o něj začali strachovat, když se neukázal několik dní,“ prohlásil Romeo Macapas. Nyní se díky dobrosrdečným vesničanům Randy snad dočká profesionální psychologické pomoci. Tu vážně potřebuje.

Nemá to v hlavě v pořádku

Randy nevypadá dobře, začal mluvit nesmysly, kterým nerozumíme. Chceme, ať ho zdravotníci prohlédnou, ale nemáme na to peníze. Doufáme, že další lidé nabídnou pomoc,“ dodal. Poté, co se o Randym rozkřiklo, jak na tom je, mu spousta lidí přinesla jídlo. Nyní se ho všichni snaží dostat do nemocnice.

Podívejte se, jak to vypadá na Filipínách:

frantacizek ( 18. prosince 2020 23:02 )

chudák kluk

Zobrazit celou diskusi