Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lehce nabyl, lehce pozbyl? Manželé vyhráli 3,3 miliardy korun: Za necelý rok jim zbyla půlka!

Autor: Veronika Kynclová - 
13. prosince 2020
12:09

Vyhrát Jackpot by si přál každý. A asi i každý ví, co by s penězi udělal. Jasno měli i Frances (54) a Patrick (56) Connollyovi ze Severního Irska. Loni si v loterii přišli na více než 3,3 miliardy korun a půlku z toho už rozdali rodině, přátelům a charitě.

Manželé z vesničky Moira přiznávají, že se jim novoročním jackpotem, který trefili 1. ledna 2019 v nadnárodní loterii EuroMillions (není totéž, co Euromiliony a Eurojackpot, které lze sázet i v ČR - pozn. red.), obrátily životy vzhůru nohama. „Objali jsme se, dali si šálek čaje a slíbili si, že to hned nerozfofrujeme za tryskáč,“ popisují se smíchem Connollyovi, co udělali, když zjistili, že vyhráli.

První věc, do které se Frances pustila, bylo, že si vytvořila jasný seznam 50 členů rodiny a blízkých přátel, kterým hned chtěla pomoci. „Měla jsem mnohem větší radost z toho, že můžu někomu změnit život k lepšímu než z nákupu šperků,“ říká dobrosrdečná žena v rozhovoru pro Daily Mail. „Chceme se o své štěstí podělit s ostatními.“

Další peníze pak s manželem věnovali zdravotníkům či pacientům s covidem a rovných tisíc dárků nechali poslat lidem, kteří musejí strávit Vánoce ve špitálech. Mysleli i na děti ze sociálně slabších rodin, které kvůli karanténě uvízli doma. „Poslali jsme jim peníze na počítače, aby mohli studovat,“ říká Frances.

Není divu, že mají doma přes 300 poděkování od všech, kterým už stačili pomoci. „Je mezi nimi zpráva od 14letého chlapce i od 85letého pána, kteří oba díky nám dostali léky,“ říká s dojetím žena, která i coby miliardářka zůstává stát nohama pevně na zemi. S manželem si koupili „jen“ dům a auto.

K jejich novému šestipokojovému domu v hrabství Durham náleží i tenisový kurt a bazén, Frances sama si pak dopřála zbrusu nový Jaguar E-Pace za zhruba milion korun. I když trochu z donucení. „Na drahé superkáry si nepotrpíme, roky jsem jezdila v ojetinách. A jsem hrdá, že i naše dcery. Své si splní a dělat dojem autem není třeba. Jenže elektromobil z druhé ruky jsem prostě nesehnala,“ vysvětluje.

Video  Toto jsou kroky šťastlivců: Podívejte se na cestu za miliony i miliardami do „svatyně“ Sazky  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi